Közélet

Szegedre is juthat belőle: 800 millió forintos támogatásra pályázhatnak a vidéki cukrászdák

Országszerte közel nyolcszáz vidéki cukrászda igényelhet egymillió forint vissza nem térítendő támogatást eszközbeszerzésre és fejlesztésre július 2-től augusztus 1-ig. Keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme.

A program célja, hogy a szektorban ne legyenek hátrányban a vidéki szolgáltatók. A koronavírus-járvány kitörése óta az egész országban csökken a cukrászdák száma. 2020-ban volt a legtöbb: 4037, tavaly már csak 3817 – írja az MTI.

A CUKRÁSZDÁK UTÁN A SZÓRAKOZÓHELYEK KAPHATNAK TÁMOGATÁST

Mint kiderült, a program első szakaszában 1600, egész évben nyitva tartó, vidéki étterem nyújtotta be a pályázatát. A pályázatot benyújtó 1600 vidéki étterem többsége, 93 százaléka eszközök beszerzésére igényelt támogatást, míg további 7 százalékuk energiahatékonyság növelésére. A cukrászdák után nyáron a zenés-táncos szórakozóhelyek és az alkalmi vendéglátó üzletek, ősszel pedig a kávézók, a büfék, valamint az italüzletek és bárok adhatják majd be igényeiket.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb