Mindenmás

Dániában futtatták a lányokat: kilenc strici ellen emelt vádat a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség, elvették a pénzüket és megalázták a nőket

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség most emelt vádat nyolc békés vármegyei, valamit egy makói férfival szemben, akik 2019. és 2021. év között koppenhágai lakásokba szállítottak és prostitúciós tevékenységre kényszerítettek tizenöt kiszolgáltatott nőt.

Az ügyészségtől megtudtuk, hogy a vádirat szerint a vádlottak a Magyarországon megismert, nehéz sorban élő, fiatal nőknek előbb szerelmet ígértek, majd miután a bizalmukba férkőztek, szexuális szolgáltatások nyújtására vették rá őket.

ELVETTÉK A KERESETÜKET ÉS BÁNTALMAZTÁK ŐKET

Kiemelték, hogy az is előfordult, hogy a lányokat itthon, vagy Németországban futtatták, de legtöbbször Koppenhágába vitték. Itt online szexpartner-kereső oldalakon hirdették meg, majd az egyik vádlott által bérelt ingatlanokban szobáztatták őket, a keresetüket pedig elvették. Miután elérték, hogy tőlük teljesen függő helyzetbe kerüljenek, az elkövetők lealacsonyítóan beszéltek a sértettekkel. Több ízben tettleg bántalmazták, megalázták őket, egyiküknek rendszerint a szobasarokban kellett térdepelnie mások jelenlétében.

EMBERKERESKEDELEM ÉS KÉNYSZERMUNKA BŰNTETTÉVEL VÁDOLJÁK ŐKET

A vádlottak „saját lányaik” futtatása mellett oly módon segítették egymás bűnös tevékenységét, hogy ha valamelyikük nem ért rá, úgy helyette szállították, felügyelték és irányították a másik vádlotthoz tartozó sértetteket, átvették tőlük a bevételeket. A főügyészség a terhelteket minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével valamint kitartottság bűntettével vádolja. Bűnösségük kérdésében a Gyulai Törvényszék fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb