Közélet

Allergén anyag lehet az Auchan egyik termékében, Szegeden is visszahívta a multi

A nem megfelelő magyar nyelvű címkén, nem jelölt allergén (tej) jelenléte miatt az Auchan Magyarország Kft. visszahívja a forgalomból az An Kedvenc Bar. Tejes turmixot – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.

A hivatal kéri a tejre érzékeny vásárlókat, hogy a 750 milliliteres kiszerelésű terméket ne fogyasszák el. Tájékoztatásuk szerint bármelyik Auchan áruházba visszavihető a visszahívott turmix, amelynek az árát blokk nélkül is visszatérítik.

JOGSZABÁLY ÍRJA ELŐ, HOGY FEL KELL TÜNTETNI A LEGGYAKRABBAN ALLERGIÁT OKOZÓ ÖSSZETEVŐKET

Kiemelték, az Európai Unióban jogszabály írja elő, hogy az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni a leggyakrabban allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket, így egyebek mellett a glutént tartalmazó gabonaféléket, rákféléket, tejet és a tojást is. Túlérzékenységi reakciót legtöbbször fehérjék, és csak az arra érzékeny egyénekben idéznek elő. Az immunválasz lehet azonnali vagy késleltetett reakció, az élelmiszer allergiák nagy része azonnali.

Az allergia leggyakrabban bőrtünetek (kiütés, pirosodás, ekcéma), légzőszervi tünetek (orrfolyás, asztma) és emésztőrendszeri tünetek (hasmenés, puffadás) formájában jelentkezik.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb