Mindenmás

Egy év után ismét megtörtént a tragédia az Árpád hídon: hárman meghaltak az éjjeli balesetben

Három autó ütközött össze az Árpád híd Pestről Budára vezető oldalán szerdán késő este, a balesetben hárman meghaltak és többen megsérültek – számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A balesetet egy elrabolt taxival okozhatták.

A rendőrség közlése szerint egy forgalommal szemben közlekedő autós 22 óra körül több autónak is nekiütközött az Árpád híd Pestről Budára tartó oldalán szerdán. A hatóság a sérültek és a műszaki mentés idejére a hídnak ezt az oldalát lezárta.

FESZÍTŐVÁGÓVAL SZABADÍTOTTÁK KI AZ EMBEREKET

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábban azt közölte, a tűzoltók a járművekbe szorult utasokat feszítővágóval szabadították ki. A balesetben három ember életét veszítette, négy sérültet pedig a mentőszolgálat vitt kórházba. A helyszíni fotók tanúsága szerint a baleset egyik érintettje egy taxi volt.

A Baleset-info nevű Facebook-oldalra hivatkozva a Mandiner azt írta, a balesetet egy elrabolt taxival okozhatták. Információik szerint a forgalommal szemben haladó férfi menekült, miután a híd budai hídfőjénél erőszakkal elvett egy taxit a tulajdonosától. A sofőr frontálisan ütközött a Népfürdő utca felől szabályosan érkező Suzuki Ignisszel, amely megpördült, ekkor pedig a mögötte érkező Skoda kombi taxi is belerohant a Suzukiba. 

EGY ÉVE VOLT AZ ÁRPÁD HÍDI TRAGÉDIA

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt szintén az Árpád hídon történt egy tragikus baleset – emlékeztet az Index. Akkor egy módosított, 690 lóerős Mercedes-Benz AMG többször megpördült, és átszakítva a szalagkorlátot elgázolt egy biciklist. Az autó továbbcsúszott, nekiment egy másik autónak, majd a fejére fordulva állt meg. A 26 éves kerékpáros életét már nem tudták megmenteni.

Fotók: MTI/Mihádák Zoltán

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb