MindenmásVideo365

Erről is büszkén számolunk be Szegednek: új transzportbeton üzem az Első Betonnál! (videó)

Papp Norberttel, az Első Beton Kft. beton üzletág vezetőjével beszélgettünk a vállalat telephelyén. Az új transzportbeton üzem kapacitása és modern technológiája új szintre emeli a szegedi építőipart. A cég 35 éves tapasztalata és a legújabb fejlesztések révén bármilyen méretű projektet képesek kiszolgálni, a legkisebb lakossági igényektől a nagy beruházásokig. Mert azt ugye mi is jól tudjuk: Szegednek egyre jobb, egyre innovatívabb cégei vannak, akik ráadásul nem ma kezdték a szakmát! 

Norbert rengeteg érdekes dolgot elárult nekünk a betonnal kapcsolatban, de ami elsőre nekünk a legfontosabb volt, hogy az Első Beton Kft. minden szegedi igényét kielégíti, legyen szó a legkisebb megrendelésektől a gigaberuházásokig. Az Első Beton Kft. már 35 éve keveri a betont nap mint nap, és saját betonelemeik gyártásához, ipari létesítményekhez, valamint lakóingatlanok létesítéséhez is biztosítják a szükséges anyagokat kisebb és nagyobb volumenben egyaránt.

A cég tevékenysége Szeged és 50 km-es vonzáskörzetére terjed ki, így gyakorlatilag mindenhova szállítanak, ahol betonra van szükség. 2022-ben egy teljesen új betonkeverő üzem létesítésével bővítették kapacitásukat. Az új, modern technológián alapuló, pontos és automatizált rendszer nagyban elősegíti hatékonyságukat és az állandó minőség biztosítását. Az összes gépen belüli és kívüli mérlegük külső megbízott által kalibrált és hitelesített, így garantálva a precíz munkavégzést.

A transzportbeton üzem hatalmas volumenétől függetlenül az Első Beton Kft. a legkisebb mennyiségekkel is kiszolgálja a lakossági vásárlókat. Akár 0,16 m³-es rendeléseket is teljesítenek, továbbá ágyazó és szóródó anyagokkal, sóderrel és különböző osztályozott kavicsokkal is rendelkezésre állnak. A cég vásárlóit akár 1 vödörnyi mennyiséggel is kiszolgálják, ami különösen kedvező a kisebb projektekhez.  Papp Norbert a részelteket is elárulja a Szeged365 Family-nek:

Tehát mi az a transzportbeton? A transzportbeton egy előre kevert beton, amelyet közvetlenül az építkezés helyszínére szállítanak. Az előre keverés folyamata egy erre a célra kialakított betonkeverő üzemben történik, ahol a különböző összetevőket – cement, víz, homok, sóder és adalékanyagok – pontos arányban keverik össze. Az így kapott friss betont speciális szállító járművekkel, úgynevezett betonmixerekkel (betonszállító teherautókkal) viszik az építkezés helyszínére, ahol azonnal felhasználható.

A transzportbeton előnyei közé tartozik a:

  1. Minőség és pontosság: Az üzemi körülmények között történő keverés lehetővé teszi a pontos arányok betartását és a homogén minőséget.
  2. Időmegtakarítás: Az építkezés helyszínén nem szükséges a beton keverésével időt tölteni, mivel a kész beton már készen érkezik.
  3. Kényelem és hatékonyság: A szállító járművek közvetlenül az építési helyszínre szállítják a betont, ami megkönnyíti a munkát és csökkenti a helyszíni anyagmozgatás szükségességét.
  4. Nagy volumen: Nagy mennyiségű beton szállítására is alkalmas, ami különösen hasznos a nagyobb építkezéseknél.
  5. Folyamatos ellátás: Az üzemből folyamatosan érkező beton biztosítja az építkezés zavartalan előrehaladását.

Összességében a transzportbeton hatékony és megbízható megoldást nyújt az építkezések számára, legyen szó kisebb lakossági projektekről vagy nagy ipari beruházásokról.

Nem is olyan rég voltunk egyébként az Első Betonnál, akkor sem akármilyen hírrel szolgálhattunk: a Bubó Házat építették éppen, és megengedték, hogy exkluzív videót készítsünk közvetlen közelről. Ha nem láttad itt megnézheted: 

Érdekesség, hogy a beton egy olyan anyag, amely már az ókori Rómában is népszerű volt. Az ókori rómaiak kifejlesztették a beton korai formáját, amely vulkáni hamut, mészkövet és vizet tartalmazott, és amelyet számos építményükhöz használtak, beleértve a híres Colosseumot és a Pantheont. Azóta a beton technológiája hatalmas fejlődésen ment keresztül, de alapvető összetevői és tartóssága miatt továbbra is az egyik legfontosabb építőanyag.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb