Közélet

Jönnek a legújabb bejelentések: Kormányinfóval indítjuk a következő hetet, mutatjuk, miről lehet szó

Hétfőn tartja a következő Kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő, számolt be az Index.

Hétfőn 9 óra 30 perctől Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő Mit miért tesz a kormány címmel. Mint a lap írta, az eseményen elsősorban a szerdai kormányülés döntéseit ismertetik majd. A kormány ezúttal:

  • a benzináremelkedésbe való beavatkozásról,
  • a reptéri késések és anomáliák felszámolásáról tehet bejelentéseket.

Ahogy mindig, úgy most is élőben tudósítunk majd az eseményről a Szeged365-ön.

AZ ÜZEMANYAGÁRAK ROHAMOS NÖVEKEDÉSE MIATT AZONNALI LÉPÉSEKET SÜRGETNEK

Mint látható, gond van a hazai üzemanyagárak rohamos emelkedésével. A magyar kutakon ma átlagosan 618 forint a 95-ös benzin literje, a dízel pedig 631 forintba kerül, ezzel az átlagár 8, illetve 15 forinttal magasabb, mint a szomszédos országokban. A drágulás miatt a kormány azonnali lépéseket sürget, különben beavatkozik.

NAGY MÁRTON BERENDELTE A HUNGAROCONTROL VEZETŐJÉT

A kormány szerint a reptéren méltatlan helyzetek, gyalázatos körülmények alakultak ki, amelyeket családok és turisták százainak kellett elszenvedniük. Így a Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint Orbán Viktor miniszterelnök elvárásainak megfelelően Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a helyzet mielőbbi felszámolása érdekében berendelte a HungaroControl vezetőjét, és arra fogja kérni, hogy azonnal készítsen intézkedési tervet a kialakult anomáliák kezelése érdekében.

SZÓ LEHET ORBÁN VIKTOR MOSZKVAI LÁTOGATÁSÁRÓL IS

Mint megírtuk, pénteken Orbán Viktor Moszkvába utazott, ahol Vlagyimir Putyin elnök fogadta. A találkozóról kiderült, hogy a két vezető Ukrajnáról, és a kétoldalú kapcsolatokról kezdett eszmecserét a Kremlben. Mindeközben az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője azt nyilatkozta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem kapott felhatalmazást az Európai Unió Tanácsától arra, hogy Moszkvába látogasson, a magyar miniszterelnök semmilyen formában sem képviseli itt az EU-t.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb