Közélet

Békemisszió péntekre: megérkezett Orbán Viktor Moszkvába, Vlagyimir Putyinnal találkozik

Békemissziója keretében Orbán Viktor miniszterelnök Moszkvába érkezett – tájékoztatta pénteken az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A kormányfő Vlagyimir Putyinnal, Oroszország elnökével találkozik – olvasható a rövid közleményben.

Keddi kijevi látogatása után pénteken Moszkvába is ellátogat Orbán Viktor, hogy az orosz–ukrán háború másik felének vezetőjével is tárgyaljon. Erről Panyi Szabolcs posztolt az X-en, akinek több nyugati és közép-kelet-európai forrás is megerősítette a hírt. Úgy tudni, Orbánt a Kremlben fogadják, és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is vele tart – írj az Index.

KIJEVBEN TŰZSZÜNETRE SZÓLÍTOTTA FEL ZELENSZKIJT

Mint megírtuk, Orbán Kijevben azt nyilatkozta, hogy „megkértem az elnök urat, gondolja végig, nem lehetne-e kicsit másképp, szünetet tartani, elérni a tűzszünetet és megkezdeni a tárgyalásokat [Oroszországgal], hiszen a tűzszünet felgyorsíthatná ezeket a tárgyalásokat” – idézte az Unian a kormányfőt, aki „nagyon hálás volt Zelenszkijnek az ezzel kapcsolatosan adott őszinte válaszáért.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb