Sport

Spanyolország drámai győzelme Németország ellen Stuttgartban! Kiestek a házigazdák

Spanyolország és Németország: 2-1. Dani Olmo, Mikel Merino és Florian Wirtz voltak a gólszerzők, akik gyönyörű gólokat mutattak be. A hosszabbítás második félidejében született meg a végső spanyol gól, amire a házigazdák már nem tudtak válaszolni.

A spanyol válogatott Dani Olmo góljával szerzett vezetést az 50. percben. A spanyolok erőteljesen kezdték a második félidőt, és Olmo remekül helyezett lövése talált utat a német kapuba. Németország nem adta fel, és Florian Wirtz révén egyenlített a 88. percben, amikor egy szép passzt követően sikerült bevennie Unai Simón kapuját.

A hosszabbításban a feszültség tovább fokozódott, és úgy tűnt, hogy a mérkőzés büntetőpárbajjal dőlhet el. Azonban a 118. percben Mikel Merino egy fejes góllal megszerezte a győzelmet a spanyoloknak, miután Dani Olmo pontos beadását értékesítette. Spanyolok a hamarosan kezdődő Francia – Portugália találkozó győztesével játszik majd.

Érdekesség, hogy Spanyolország és Németország között már több emlékezetes mérkőzés is lezajlott a történelem során. A két válogatott először 1936-ban találkozott egymással, és azóta számos emlékezetes összecsapást vívtak meg különböző tornákon. Az egyik legemlékezetesebb mérkőzésük a 2008-as Európa-bajnokság döntője volt, ahol Spanyolország 1-0-ra győzött.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb