Szegedi Arcok

Óriási meglepetés: Korda György és Balázs Klári toppant be a szegedi Boutique Optique by Prágaiba

Nem semmi meglepetésben volt része azoknak a szegedieknek, akik péntek délután a Bartók téren sétálgattak: mint több Szeged365 olvasó is jelezte, 5-6 óra magasságában egy “Klári-6” rendszámmal ellátott fekete Mercedes-Benz S-osztály parkolt le a Boutique Optique by Prágai előtt, pillanatokkal később pedig maga Korda György és Balázs Klári sétált be a közismert szegedi, családi optikába. Megkerestük Prágai András Milivoj ügyvezetőt, aki egy szívmelengető történetet osztott meg velünk, megspékelve sok-sok exkluzív fotóval.

Pár napja volt 51 éve, hogy 1973. június 28-án szabóságot és divatáru üzletet nyitott a Prágai család a Bartók téren, amely 1993 óta optikaként szolgálja a szegedieket – köztük olyan hírességeket, mint Hofi Géza, Kass János vagy éppen a Pick Szeged játékosai. A fél évszázados, családi vállalkozás mindig is híres volt arról, hogy szemüvegekkel támogatja a szegedi kulturális és sportélet meghatározó szereplőit, azonban a péntek délutáni látogatás még őket is meglepte.

SZEGEDI LÁTSZERÉSZET, SZEGEDI MENEDZSER, SZEGEDI VENDÉGSZERETET

“Mindannyian nagy tisztelői vagyunk a Korda házaspárnak, ezért régi vágyunk volt, hogy egyszer megvendégelhessük őket” – mesélte Fülöp Tímea kolléganőnknek Prágai András Milivoj ügyvezető, látszerész mester, akit a duó péntek esti, szentesi fellépése előtt értesített az ikonikus páros menedzsere, a szintén szegedi Mára Krisztián az érkezésről.

Korda György és Balázs Klári fekete limuzinja péntek késő délután gurult be a Boutique Optique csapata által lefoglalt Bartók téri parkolóba, az érkezést pedig egy két órás önfeledt, vidám beszélgetés követte a szegedi üzletben.

GYURI BÁCSI EGY IGAZI GAVALLÉR

“Rengeteg sztori, régi emlék, kulisszatitok került elő, rögtön megtaláltuk a közös hangot. Mint Gyuri bácsiék elmondták, a családi tradíciók nekik is ugyanolyan fontosak, mint nekünk, ezért is mondtak igent a meghívásunkra”

– elevenítette fel a péntek délutáni ismerkedés pillanatait Prágai András Milivoj, aki szerint az idén 85 éves, az 1967-es Táncdalfesztivállal befutó énekes igazi gavallér:

Klárika közelgő születésnapjára egy napszemüveget is vásárolt náluk.

Mint a családi vállalkozás vezetője elmondta, a legendás előadópáros egyébként sem távozhatott volna tőlük üres kézzel, miután Dr. Szebeni Marietta megvizsgálta a látásukat, egy-egy olvasószemüveget adtak nekik ajándékba.

ANNYIRA JÓL ÉREZTÉK MAGUKAT, HOGY LEGSZÍVESEBBEN EL SEM INDULTAK VOLNA KONCERTEZNI

A Boutique Optique kollégái szerint az idén már 44 éve házas, egyben lassan már 60 éve (!) zenélő páros igazi örök fiatal, úgy tűnik, az idő egyszerűen nem fog rajtuk. Gyuri bácsi olyan jól érezte magát a Bartók téren, hogy elmondása szerint legszívesebben el sem indult volna szentesi fellépésére, a legjobb az lett volna, ha a rajongóit odahívják a szegedi üzlet elé.

Az alábbi fotókat a Boutique Optique by Prágai kollégái készítették a péntek délutáni találkozóról:

Prágai András – aki bízik benne, hogy a Korda házaspárral elindított együttműködésük gyümölcsöző, egyben hosszú távú lesz – beszámolója végén köszönetet mondott a kollégáinak, Mára Krisztián menedzsernek, Dr. Szebeni Marietta szakorvosnak és Csabának, a “cuki sofőrnek”.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb