Szegedi ArcokVideo365

Szegedi Pletykák: Örülünk Vincent? Hamarosan fizetőssé válik az Alsó kikötő sor egy része, erről kérdeztük az ott lakókat, mi a véleményük

Mint korábban megírtuk, a közgyűlés döntése alapján augusztus elsejétől fizetőssé válik az Alsó kikötő sor egy része. Mint mondták, lakossági kérésre bővítik a fizetős parkolóövezetet a Herke utca és a szennyvíz átemelő telep között, annak érdekében, hogy ezáltal biztosítsák, hogy az ott lakók le tudják tenni járműveiket a saját házaik előtt. Legújabb Szegedi Pletykák rovatunkban erről kérdeztük az érintett szegedieket, mi a véleményük az új fizetős parkolózóna kialakításáról.

A legutóbbi közgyűlésen Kovács Tamás gazdasági alpolgármester változtatási javaslatot terjesztett be, melynek témája a fizető parkolási zónák bővítése volt. Az előterjesztés lényege, hogy hamarosan az Alsó kikötő sor egy része – a Herke utca és a szennyvíztelep közötti szakasz – is fizetőssé válik. Erről döntöttek a képviselők, akik megszavazták az előterjesztést, így augusztus elsejétől már itt is fizetni kell.

MIHÁLIK EDVIN SZERINT A LAKOSOK KÉRTÉK

A témában Mihálik Edvin is megszólalt. Azt írta a közösségi oldalára, hogy lakossági kérésre bővítik a fizetős parkolóövezetet az Alsó kikötő soron, a Herke utca és a szennyvíz átemelő telep között. “Az újszegedi parkolózónák kiterjesztésével kapcsolatban nagyon sok visszajelzést kaptam a városrészben élőktől. Az új övezetek kialakítása óta a lakók végre le tudják parkolni autóikat az otthonuk közelében és csökkent a környék zsúfoltsága, forgalomterhelése is. Azonban voltak problémák is, például az Alsó kikötő sor egy szakasza kimaradt a zónából, azóta nagyon sokan parkolnak oda, kiszorítva ezzel az Alsó Kikötő sor 10. szám alatt élőket, akik így nem tudtak megállni a házuk előtt” – írta.

Legutóbbi Szegedi Pletykák rovatunkban ennek jártunk utána, valóban üdvözítik-e a döntést az ott lakók, hogyan látják, megkönnyíti -e a fizetős parkolás a helyzetüket, vagy esetleg máshogy gondolják. Véleményüket mutatjuk is videónkban!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb