Mindenmás

Életveszélyes, mégis minden évben előfordul: részegen lógott be a társaság az egyik strand lezárt területére, majd egyikük fejest ugrott a sekély vízbe, nem lett jó vége

“A napokban egy fiatal ittas férfi barátaival egy strand lezárt területére bemászva ugrott fejest, majd merült el a sekély vízben. Az eszméletlen férfit a barátok húzták ki a partra, majd értesítették a mentőket” – osztotta meg a szomorú történetet az Országos Mentőszolgálat, akik arra hívták fel a figyelmet, hogy fejest ugrani még a víz mélységének ismeretében is nagyon veszélyes.

A felhívó posztban kiemelték, hogy a mentős munkatársak perceken belül helyszínre értek és megkezdték a súlyos sérült vizsgálatát és emelt szintű ellátását. A férfi rövidesen visszanyerte eszméletét, de lábait nem érezte, nem tudta mozgatni. A mentők a teljes test rögzítését követően stabil állapotban szállították kórházba a fiatalt.

MINDEN ÉVBEN ELŐFORDUL ILYEN ESET

Kihangsúlyozták azt is, hogy fejest ugrani még a víz mélységének ismeretében is nagyon veszélyes művelet, ami sajnos a nyári időszakban sok súlyos sérülést okoz minden évben. A nyaki gerinc és a fej sérülése nagyon súlyos következményekkel járhat, a sérült könnyen bele is halhat a rossz landolásba. Kérnek mindenkit, tartsa be a strandok szabályzatait és kerülje a veszélyes vízi tevékenységeket!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb