Mindenmás

A saját unokáját molesztálta egy férfi, felfüggesztett börtönbüntetést kapott elsőfokon – most súlyosabb büntetést kérnek rá Szegeden

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként az unokáját szexuálisan bántalmazó Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei férfi büntetésének súlyosítására tett indítványt – közölte szerkesztőségünkkel az ügyészség.

Mint kiderült, az ügyben elsőfokon a Szolnoki Törvényszék járt el a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség vádirata alapján.

ALUDT A GYEREK, AMIKOR A FÉRFI KÖZELEDETT

Az elsőfokú ítélet szerint a férfi 2021 tavaszán az esti órákban rendszeresen felügyelt a kiskorú leánygyermek unokájára és annak testvérére, mert a gyermekek szülei több műszakban dolgoztak. A férfi ennek során két alkalommal szexuálisan közeledett a tizenegy éves alvó sértetthez, aki emiatt felébredt, ezért a vádlott felhagyott cselekményével. A vádlott magatartásának következményeként – a pszichológus szakértői vélemény szerint – a kiskorú sértettet súlyos mértékű érzelmi- és szexuális trauma érte.

FELFÜGGESZTETT BÖRTÖNBÜNTETÉST KAPOTT

A Szolnoki Törvényszék a vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette. A vádlottat továbbá végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. Megállapította, hogy a vádlott a szabadságvesztés végrehajtásának elrendelése esetén a börtönbüntetésből legkorábban annak kétharmad része kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

SÚLYOSABB BÜNTETÉST KÉRNEK SZEGEDEN

Az elsőfokú ítélet ellen fellebbezést jelentett be az ügyészség a vádlott terhére súlyosításért, valamint a vádlott és védője felmentés érdekében. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú ítélet megalapozott, a vádlott cselekményének minősítése törvényes, azonban az elkövetés körülményeire, továbbá a súlyosító körülmények nyomatékára figyelemmel a próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés aránytalanul enyhe, a büntetési célok a vádlott esetében hosszabb tartamú, végrehajtandó szabadságvesztéssel érhetők el. Továbbá szükségessé válik a vádlott feltételes szabadság kedvezményéből történő kizárása.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb