Mindenmás

Megvan, miért “festegetik” a Rókusi víztornyot!

Festik a Rókusi víztornyot – írtuk meg tegnap, amikor a Szeged365 társalgó csoportunkba két fotó is felkerült, amelyeken jól látszódik, hogy két munkás bőszen festegeti a víztorony tartóoszlopát Rókuson. Ma kiderült, hogy valójában a betonkorrózió elleni védelem céljából „festik” az építményt Szegeden.

Betonkorrózió elleni védelem céljából „festik” a Rókusi víztornyot – közölte a Szegedi Vízmű Zrt., akik hozzátették, hogy jelenleg ezek a munkálatok folynak, alpintechnikával, amely során egy olyan védőfelületet kap a víztorony, amellyel a betonacél-szerkezet állagát védik.

A FÖDÉMSZIGETELÉST IS FELÚJÍTJÁK

Mint kiderült, ez a védőréteg a mostani színnel közel megegyező színt ad, majd ezt követően a két tárólótér (medence) födémszigetelésének a felújítását is elvégeztetik. A korrózióvédelmi és felújítási munkálatok a Szegedi Vízmű Zrt. megbízásából e hét elején kezdődtek, és a tervek szerint augusztus végére fejeződnek be. A vízellátást a felújítási munkák nem befolyásolják – emelték ki.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb