Smart Szeged

Munkálatok indultak az M5-ösön, a Röszkei pihenőhelynél – sebességkorlátozásra kell számítani

2024. július 10-től várhatóan 2024. augusztus 1-ig burkolatfelújítási munkálatokat végeznek az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 173-as kilométerszelvényben található Röszkei pihenőhelyen – közölte a fenntartó AKA Zrt.

Kiemelték, hogy a munkálatok ideje alatt a pihenőhely és az üzemanyag töltő állomás – az ütemezett munkavégzésnek megfelelően – korlátozottan lesz megközelíthető. Az AKA Zrt. a munkálatok okozta forgalomkorlátozások miatt a közlekedők szíves türelmét kéri – tették hozzá.

KÉT ÜTEMBEN ZAJLANAK MAJD A MUNKÁLATOK

Azt is kiemelték, hogy a munkálatok első ütemében – 2024. július 10. és július 18. között – az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán az 173-as kilométerszelvényben található Röszkei pihenőhelyről az autópályára történő ráhajtás az 5-ös számú főúti körforgalmon keresztül lesz biztosítva. A munkálatok második szakaszában – 2024. július 19. és augusztus 1. között – a Röszkei pihenőhelyet és az üzemanyag-töltő állomást a Szeged déli csomópont kihajtó ágán keresztül az 5-ös számú főúti körforgalomban történő visszafordulással lehet megközelíteni.

SEBESSÉGKORLÁTOZÁS LESZ

Mint kiderült továbbá, a pihenőhelyről az autópályára történő ráhajtás szintén az 5-ös számú főúti körforgalmon keresztül lesz biztosítva. Az érintett szakaszon 60 és 80 km/h sebességkorlátozásra kell számítani. A munkálatok várhatóan 2024. augusztus 1-én fejeződnek be.

Az AKA Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozásoknak megfelelően közlekedjenek az M5-ös autópályán és vigyázzanak a terelésben dolgozókra!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb