Mindenmás

Szeged365 olvasói beszámoló: eszméletlen a hőség a szegedi buszokon és villamosokon, klíma sehol, csak 40 fokban pácolódó utasok

Mint mindannyian tapasztalhatjuk, embert próbára tevő forróság uralkodik jelenleg Szegeden, szerdán a nap legmelegebb óráiban 37 fokig szöktek fel a hőmérők higanyszálai, de csütörtökre már 39 fokot is prognosztizálnak az időjósok térségünkbe. Nem véletlenül van érvényben a harmadfokú hőségriasztás az egész ország területén. Ennek ellenére Olvasóink arról számoltak be, hogy nem működnek a klímák a szegedi buszokon, illetve villamosokon, ami ebben a hőségben szinte elviselhetetlenné teszi a rajtuk való utazást.

KÖZEL 40 FOKBAN, ZÁRT ABLAKOK MELLETT KÉNYTELENEK UTAZNI A VILLAMOSOKON

“Valaki mondja már meg, hova tűntek a 2-es vonaláról a “klímás” PESA villamosok?” – írta szerkesztőségünknek Olvasónk, Anikó. Mint hozzátette, pont most, a legnagyobb hőségben helyettük legtöbbször a régi típusú retró villamosokkal találkozhat a vonalon az utazóközönség, melyeken sajnos nincs klíma, ami kissé elviselhetőbbé tenné az utazást. “A közel 40 fokban egész nap a régi vaskalitkák járnak, ablakok berozsdásodva, kinyitni nem lehet, és a vágányfelújítás miatt rendszeresen 5-10 perceket dekkolnak ezek az antik járatok a Kossuth Lajos sugárúton, míg a munkagépekkel dolgoznak” – vázolta a helyzetet Olvasónk. Mint hozzátette, legalább a hőségriadó idején meg lehetne könnyíteni az utasok mindennapjait egy-egy klímás járattal, azokért a magas bérletárakért, amit a szegediek kifizetnek az SZKT-nak.

A VOLÁNBUSZ JÁRATAIRÓL IS VOLTAK, AKIK HAMARABB LESZÁLLTAK A MÁR-MÁR ELVISELHETETLEN HŐSÉG MIATT

Olvasónk, Magdi hasonló tapasztalatokról számolt be a Volánbusz járatain. Mint elmondta, a Szegeden közlekedő buszokon nem kapcsolják be a klímát, ráadásul olyan járatokkal kell utazniuk, amelyekben még az ablakokat sem lehet kinyitni. “Embertelen volt a legalább 43 fokban a levegőtlen buszban főni a saját levünkben! Többen hamarabb leszálltak, mint szerettek volna, mert nem bírták tovább! Ez sajnos folyamatosan így megy nyáron” – mesélte el tapasztalatait Olvasónk, ő is hangot adva annak, hogy a magas jegy – és bérletárakért cserébe legalább a klíma működése elvárható lenne a járatokon.

Az ügyben megkérdeztük a Szegedi Közlekedési Társaságot és a Volánbusz Zrt-t is, amint válaszuk megérkezik, frissítjük cikkünket.

KIKERÜLTEK A PÁRAKAPUK A VÁROSBA

A hőség miatt a Szegedi Vízmű ismét kihelyezte a párakapukat a városban, a már „megszokott” helyekre, a Klauzál, illetve a Mars térre. A Vízmű szakembereinek fejlesztő munkája eredményeként a párakapuk „vandálbiztos, okos” kapuk lettek, telefonnal ki-be kapcsolható működéssel, esőérzékelővel, előre programozott nappali üzemmódban, illetve remények szerint rongálásbiztosabb kialakítással – tudtuk meg a szegedi vállalattól.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb