Szegedi ArcokVideo365

Sokkal több, mint főzde: vadregényes rendezvényház lett a GONG Birtokból, naná, hogy leteszteltük! (Szeged365 videóval)

Mint korábban megírtuk, a deszki Gong Pálinkamanufaktúra letarolta a mezőnyt a 2024. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen, ahol egyszerre 5 nagydíjat nyertek meg, valamint összesen 18 érmet kaptak, ezzel kiérdemelték az ország legeredményesebb pálinkafőzdéje címet. Az óriási sikert követően most a családi manufaktúra csapata egy újabb örömhírrel lepett meg bennünket: a főzdének is helyet adó, Szeged melletti Gong Birtok ezentúl rendezvényházként is várja a vendégeket, vagyis,

  • esküvőkhöz,
  • lakodalmakhoz,
  • baráti és céges összejövetelekhez,
  • kisebb rendezvényekhez személyzettel, cateringgel vagy azok nélkül, “batyus” verzióban is bérelhető, függetlenül a pálinka – és gin-főzdétől.

Mivel a Szeged365-nél csakis hitelesen, saját tapasztalatból szeretünk írni, úgy döntöttük, bevesszük a Gong Birtok birodalmát, amely Szeged és Deszk között nyújt egyedülálló élményt.

Nincs is jobb érzés, mint a mindennapi hajtásból kicsit kiszakadva a természet közelségében, távol a város zajától eltölteni egy kellemes délutánt, estét, pláne, ha közben olyan minőségi italokat kóstolhat az ember, mint a deszki Gong Pálinkamanufaktúra díjnyertes csodái. Abból pedig akad bőven a Gong birtokon. A deszki manufaktúra ugyanis az idei országos versenyen is letarolta a mezőnyt, 18 féle pálinkát neveztek be, ezek közül pedig az összes, azaz mind a 18 érmes lett: az 5 champion mellett 4 aranyérmet, 7 ezüstöt és 2 bronzot hoztak haza, ami egészen elképesztő teljesítménynek számít. Sőt, két különdíjat is bezsebeltek, a NAK különdíját az érlelt szilva, a NÉBIH-ét pedig a merlot törköly kategóriában kapták meg.

AKÁR BOGRÁCSOZHATSZ ÉS SPORTOLHATSZ IS A BIRTOKON

Kétségtelenül, a finom italok meghozzák az étvágyat is, így mi sem tudtunk ellenállni a tágas udvarban készült jó kis vadas pörköltnek. A friss, szabad levegőn pedig még valahogy az ízek is finomabbak, ráadásul a Gong birtokon még arra is gondoltak, hogy a bőséges étel után le tudd dolgozni az elfogyasztott kalóriákat, s jöhetett a csocsó, a foci, a lábtengó, ki, melyik sportban érezte igazán verhetetlennek magát. De azok is megtalálhatták a számításukat, akik csak egy kellemes sétára vágytak, hiszen a Gong birtokon megcsodálhattuk a gyümölcsöst is, tele szőlő lugasokkal, barack és körtefákkal, melynek ízletes és lédús gyümölcseiből még nassolhattunk is.

MIBŐL LESZ A FINOM PÁLINKA? SÉTÁLJ EGYET A GONG BIRTOK ILLATOZÓ GYÜMÖLCSÖSÉBEN

Nem utolsó sorban pedig a kulisszák mögé is bepillanthattunk, miből is készülnek azok a finom pálinkák, melyeket elfogyasztottunk. Mint Szanka Dániel pálinkafőző mester elárulta, a Gong Pálinkamanufaktúra hitvallása szerint ugyanis a jó pálinka a kiváló minőségű gyümölcsöknél kezdődik, ezért a legtöbb pálinkájukhoz saját maguk által termelt alapanyagokkal dolgoznak. Így nem csoda, hogy minden egyes ital magában hordozza az adott gyümölcs zamatát, és utánozhatatlan illatát.

KÜLÖNLEGES VENDÉGE VOLT OTTJÁRTUNKKOR A BIRTOKNAK

De nem csak szerkesztőségünk tagjait bűvölte el a hely és a finom pálinka varázsa. A szegedi Dudás Bertalan amerikai-orosz állampolgárságú kollegájával, Andrej Podlutsky-val érkezett a Gong birtokra. Mint Bertalan elmondta, lenyűgözte az egész hely csodálatos atmoszférája, hogy itt kint, tulajdonképpen a semmi közepén mekkora professzionalizmussal és szívvel-lélekkel gondoskodik a Gong csapata vendégeik jólétéről, s arról, hogy szép emlékekkel, s csomó élménnyel gazdagodva távozzanak az est végén. Andrej Podlutsky, mint megtudtuk, először látogatott Magyarországra, s Bertalanhoz hasonlóan teljesen magával ragadta a Gong birtok családias, bensőséges hangulata, nem is beszélve a zamatos pálinkákról. „Nagyon szeretem, mert rendkívül ízletes. Nagyon jó és az íze kifejezetten kellemes“ – árulta el a kóstolás után Andrej.

Ha te is szeretnéd átélni a Gong birtok nyújtotta élményeket, s családoddal, barátaiddal, vagy akár munkatársaiddal egy kötetlen napot eltölteni a természet ölelésében, keresd bátran a Gong Pálinkamanufaktúra csapatát. Egy biztos, a jó hangulat és a kitűnő pálinkák garantáltak lesznek!

Elérhetőségük:

Operatőr: Galyas Richárd

Fotók: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb