Szegedi Arcok

Újabb elismerés a DELIMO – REÖK Cukrászda párosnak: irány a Street Kitchen Guide!

“A szegedi New York Caféként is hivatkozhatnánk a Reök Cukrászdára, ahová belépve úgy érezhetjük, egy múlt századi romantikus regénybe kerültünk” – írta a Magyar Ede impozáns palotájában működő kézműves fagyi – és sütiszentélyről a frissen megjelent Street Kitchen Guide Guide, akik Magyarország legjobb 500 helyét gyűjtötték egy csokorba. Az ÁRKÁD Szegedben Delimo néven is elérhető cukrászda számára nem ez az első (és feltehetően nem is az utolsó) elismerés:

  • rögtön miután elindultak a Magyar Ede téren, megnyerték az Év Kávéháza című országos közönségszavazást,
  • később pedig többek között az Év Mákos Bejglije, az Ország Bonbonja és a roppant rangos Arany Habverő díjakat is megkapták,
  • de a számukra roppant fontos Magyarország Cukormentes Tortája versenyben is évről-évre előkelő helyezéseket érnek el.

A sor most a Street Kitchen Guide gasztrokalauzzal bővült, akik nemrég személyesen is tesztelték a szegedi cukrászdát. “Szeged egy csodálatos város, ezt senki sem vitatja, de nemcsak a Tisza közelsége vagy a napsütéses órák száma teszi azzá, hanem olyan remek helyek is emelik a fényét, mint a Reök Kézműves Cukrászda és Kávéház” – kezdte májusi beszámolóját a Fördős Zé és Fördős Peti által alapított Street Kitchen, akik hozzátették, hogy a Gold Key Awards of Excellence nemzetközi nagydíjas (speciel ez a legnagyobb, vendéglátó-egységek belső terét díjazó elismerés, New York-ban) Varró Zoltán által tervezett cukrászda belülről még lenyűgözőbb, mint kívülről.

A májusi cukrászda-tesztet a mostani, roppant rangos megjelenés követte. Mint a kiadvány szerkesztői írták, “Magyarország 500 menő gasztrohelyét” keresték fel az elmúlt több mint egy évben, hogy megtudják, kik alkalmasak arra, hogy beválogassák a Street Kitchen Guide-ba. A piacvezető gasztro-portál 13 tesztelője megközelítőleg 50.000 kilométert utazott és több mint 100 településen rágta át magát, hogy megtalálja azt a félezer helyet, amit mindenképpen ki kell próbálnod. 

A REÖK Kézműves Cukrászdát méltató írásukban a pisztáciával, eperrel és rózsavízzel hódító Rózsadomb torta mellett arra is kitérnek, hogy a hely egyik nagy erőssége, hogy a különféle versenyeken rangos helyezést elérő desszertek egytől-egyig házon belül, szakképzett cukrászok által készülnek, akik folyamatos továbbképzéseken vesznek részt.

A Street Kitchen Guide – ot ITT éred el, a szegedi DELIMO – REÖK párosról a 126. oldalon olvashatsz benne.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb