Mindenmás

Volt tábla, nincs tábla: leszedték a 30-as sebességkorlátozó táblákat a Liliom lakópark gyűjtőútjáról – mutatjuk, mennyivel lehet most már csapatni

Mi történt, hogy a Vinkler László úton eltűntek a 30-as táblák? – tette fel a kérdés több olvasónk is annak fényében, hogy a napokban tényleg eltávolították a 30-as sebességkorlátozó táblákat a Liliom lakópark gyűjtőútjáról. Arról is írtak olvasók, hogy a helyszínen lévő traffiboxból is kikerült a kamera. Az üggyel kapcsolatban felkerestük az önkormányzatot, akik elárulták: tényleg eltávolították a táblákat a helyszínen.

Még 2022-ben döntöttek a képviselők arról, hogy az ELI-ALPS Lézeres Kutatóintézet szomszédságában elterülő városrészt lakó-pihenő övezetté nyilvánítják. Ez azt jelentette, hogy már csak 20 kilométeres óránkénti sebességgel lehet közlekedni a Liliom lakóparkban, ez alól pedig csak a Vinkler László út képezett kivételt. Erre az útra 30-as sebességkorlátozó táblák voltak kihelyezve. Eddig.

ELTŰNTEK A TÁBLÁK, A KAMERA MARADT

A napokban számos Szeged365 olvasó hívta fel a figyelmünket arra, hogy eltűntek a 30-as táblák az útról, sőt, egyesek azt is írták, hogy a helyszínen lévő traffiboxból is kikerült a kamera. A témával kapcsolatban felkerestük az önkormányzatot, hogy kiderítsük, hová lettek a táblák a Vinkler László útról. Az önkormányzat azt írta szerkesztőségünknek, hogy:

“A Vinkler László utca olyan gyűjtőút, melynek nagyobb részén a közlekedők számára eddig is 50 km/óra volt a megengedett sebesség. Azt követően, hogy a Liliomkert elkészült új játszóterét biztonságos kerítésekkel láttuk el, a környékben élőktől az a kérés érkezett, vizsgálja felül az önkormányzat a 30 km/óra korlátozást a gyűjtőúton. Elvégeztük a vizsgálatot, és a sebességkorlátozó táblákat eltávolítottuk. A traffibox továbbra is helyén marad, a rendőrség rendszeres ellenőrzéseket végez” – emelték ki, tehát most már 50-nel lehet haladni az úton ott is, ahol korábban harminccal. Közlekedjetek óvatosan!

ÚJ JÁTSZÓTÉRNEK ÖRÜLHETNEK A GYEREKEK

Áprilisban írtunk róla, hogy a lakosság igényei szerint történt meg a Liliom Lakókerti játszótér kivitelezése. Itt napvitorla, homokozó, csúszda, körhinta, trambulin, libikóka, mászótorony, ülőkés rugós béka és rugós markoló is lett. 200 méter hosszú, 1,5 méter magas kerítés veszi körül a játszóteret, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb