Közélet

Új játszótér épül a Liliomkert lakóparkban: olyan játék is lesz benne, ami Szegeden sehol máshol nincs (frissítve)

Új játszótér épül a Liliomkert lakóparkban, melyben olyan játék is helyet kap, amely Szegeden sehol máshol nem található meg.

Fodor Antal önkormányzati képviselő a Rádió 88-nak elmondta, a lakosok véleményét lakossági fórum keretében kérték ki arról, milyen játszótérnek örülnének a gyerekek. A mintegy 18 millió forintos beruházás április 30-ig készül el. Olyan játszótéri elem is helyet kap, amely Szegeden máshol nincs, tudatta a képviselő.

FRISSÍTVE: MAJÁLISRA KÉSZ LESZ AZ ÚJ JÁTSZÓTÉR, MELYBEN NAPVITORLA ÉS SZÁMOS JÁTÉK IS HELYET KAP

Mint Dr. Fodor Antal közösségi oldalán írta, a lakosság igényei szerint történik meg a Liliom Lakókerti játszótér kivitelezése. Április végére készül el az új játszótér 18,3 millió forintból, és a Régi Posta úti játszótér bővítése is megtörténik. “Új játszótéri elemekkel gyarapítjuk a meglévő játszóteret és egy ivókutat is üzembe helyezünk az április 27-iki majálisig” – mondta el.

Hozzátette, a Liliom Lakókertben napvitorla, homokozó, csúszda, körhinta, trambulin, libikóka, mászótorony, ülőkés rugós béka és rugós markoló is lesz. 200 méter hosszú, 1,5 méter magas kerítés veszi majd körül a játszóteret, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak. 4 kapun fogunk tudni bejárni és utcabútorok is lesznek a játékok körül: 3 asztal padokkal, 3 különálló támlás pad és hulladékgyűjtők kerülnek elhelyezésre.

Elmondása alapján a Régi Posta úti játszótérre napvitorlát, mászópiramist, trambulint és körhintát telepítenek szintén április végéig.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb