Sport

Szaxofonnal és konga show-val érkezik az EB döntő a szegedi Lapos Beach-re

Vasárnap este rendezik meg a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét, amelyben Spanyolország és Anglia csap össze egymással. Anglia zsinórban másodszor játszik finálét, a spanyol válogatott pedig 2012 után jutott be ismét a döntőbe. A szegedi Lapos Beach-en – amelyet a Travelo nevű utazási portál Magyarország TOP 5 szabadstrandja közé választott be a héten – már délután 4-kor elindul az őrület: az EB-re 5 órás élő DJ szettel, szaxofon és konga show-val, nomeg smashed burger napokkal készülnek.

A két csapat nagyon más úton jutott el a vasárnapi mérkőzésig:

  • Spanyolország 9 ponttal, 5:0-s gólkülönbséggel jutott túl a csoportkörön (a horvátokat 3–0-ra, az olaszokat és az albánokat 1–0-ra győzte le Luis de la Fuente csapata), majd a legjobb 16 között az Eb meglepetéscsapatát, Grúziát simázta le (4:1). A torna legkeményebb meccsét a negyeddöntőben játszották a spanyolok, ahol végül egy 119. percben fejelt góllal 2–1-re legyőzték a házigazda Németországot. Az elődöntőben korán hátrányba került a La Roja, de Lamine Yamal és Dani Olmo révén 4 perc alatt fordított és szintén 2–1-re győzött.
  • Az angolok egy vékonyka 1–0-s győzelemmel nyitottak Szerbia ellen, majd remiztek Dánia (1–1) és Szlovénia (0–0) ellen is. Az utóbbi meccs kicsapta a biztosítékot az angol szurkolóknál és a lefújás után söröspoharakkal kezdték el dobálni Gareth Southgate szövetségi kapitányt. Az egyenes kieséses szakaszban sem lett látványosabb az angolok játéka és úgy tűnt, korán búcsút intenek a tornának, miután Szlovákia még a 94. percben is vezetett. Ekkor jött Jude Bellingham, aki egy káprázatos ollózós góllal egyenlített, majd a hosszabbításban Harry Kane megfordította a meccset. Ezt követően Svájc várt Angliára a negyeddöntőben, a továbbjutást pedig tizenegyesekkel sikerült kiharcolnia a Háromoroszlánosoknak. Az elődöntőben Hollandia ellen is a meccs végén jött a dráma, a csereként beálló Ollie Watkins gólja döntött, az angol válogatott 2–1-re nyert és bejutott a finálé – összegezte a HVG.

A mérkőzés este 9-kor indul, a közvetítést természetesen élőben adják majd a Lapos Beach óriás LED falán. Az idei nyáron (is) óriásit pörgő “tengerparton” már délután 4-kor elindul a ráhangolódás, a meccs előtt, 5 órán át Saxo & Konga beach party lesz, amelyen az élő DJ szett mellé egy szaxofonos és egy kongás zenész is becsatlakozik majd.

Bár férőhely rengeteg van, az extrém érdeklődés miatt nem árt, ha foglalsz náluk asztalt, a +36 70 605 0070 számon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb