KözéletSmart Szeged

Lehull a lepel: látványterveken nézhetjük meg, hogyan fog kinézni Szeged két új parkja

Mint korábban megírtuk, két új közparkot alakítanak ki városunkban, melyek Szeged két világhírű rabbijának nevét viselik majd. Az Attila utca elején található parkokat a szegedi Löw Immánuelről és a Löw Lipótról, apáról és fiáról nevezték el. Most Botka László polgármester közösségi oldalán lerántotta a leplet a látványtervekről is, kiderült, hogyan fognak kinézni a parkok.

“A Löw Immánuel és a Löw Lipót parkot az itt élő szegediekkel közösen terveztük meg. Új, hőségtűrő növényeket, 15 fát és 1200 cserjét ültetünk. Új, korszerű világítást alakítunk ki, új közösségi teret és kertet hozunk létre, ahol minden korosztály kikapcsolódhat, feltöltődhet” – írta közösségi oldalán a polgármester, majd megosztott néhány fotót a látványtervekről is. Íme, várhatóan így néznek majd ki Szeged legújabb parkjai:

EMLÉKMŰVET IS ÁLLÍTANAK SZEGED KÉT TUDÓS RABBIJÁNAK

Emlékművet állítanak Szeged egykori két tudós rabbijának, Lőw Lipótnak és Lőw Immánuelnek a nevüket viselő parkban – erről döntött a szegedi közgyűlés. Az emlékmű tervezésével Székó Gábor szobrászművészt bízta meg az önkormányzat.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotók: Botka László FB oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb