Kikapcs

Titokzatos, különleges világ elevenedik meg előttünk: éjszakai rovarászásra várják a szegedieket az újszegedi Ligetbe

Igazán egyedülálló program bűvöli el hamarosan a szegedieket, hiszen egy titokzatos, különleges világba pillanthatunk be: július 21-én, este 18 órától egy éjszakai rovarászbemutatót tart ugyanis Lajtár Lili, biológus, a National Geographic Magyarország cikkírója, az Ízeltlábúak.hu (Közösen a Természetért Alapítvány) szervezésében az újszegedi Ligetben az érdeklődők számára.

Lili noha még csak 21 éves, de már közel 10 éve aktívan ír az élővilág csodáiról, ezzel is formálva olvasói természethez fűződő viszonyát, hiszen a legfontosabb célja az ismeretterjesztés és a szemléletformálás.

TAVALY A SZEGEDI VADASPARK ADOTT OTTHONT AZ ESEMÉNYNEK

Mint elmondta szerkesztőségünknek, már nem először valósítja meg a programot: már korábban is tartott éjszakai rovarászásokat és mindnek nagy sikere volt. Tavaly például a Szegedi Vadaspark adott otthont az eseménynek.

NAGYON KOMOLY FELSZERELÉS SEGÍTSÉGÉVEL ZAJLIK MAJD A BEMUTATÓ

Lili azt is elárulta, nagyon komoly felszereléssel települ ki az újszegedi Ligetbe: több mint 10 méteres hálórendszer, különféle LED-ek, higanygőz lámpák, valamint egy kamerával összekapcsolt monitor lesz a segítségére, mely az egészen apró élőlényeket is jócskán felnagyítja, megkönnyítve ezzel a bemutatásukat. Hozzátette, az egész rendszer akkumulátorról fog menni, így semmilyen zajjal nem jár a jelenléte, így tényleg természetes környezetükben csodálhatóak meg az éjszaka apró kis élőlényei.

SÖTÉTEDÉSTŐL KERESSÉTEK LILIT A LIGET DÉLI RÉSZÉN

Mint megtudtuk, az éjszakai rovarászbemutató mindenkinek ingyenes. “Sötétedéstől keressetek bennünket a Liget déli részén, várjuk együtt izgatottan a fényre érkező lepkéket és más rovarokat” – fogalmazott Lili.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb