Szegedi Arcok

Klíma nélkül próbálják túlélni a hőséget az egyik szegedi bölcsődében a kicsik, az egyik szülő ezért saját költségén szereltetett be légkondicionálót

Mint korábban megírtuk a jelenleg is tartó pokoli hőhullám szinte letaglózta egész Szegedet. Küzdünk a forrósággal az SZKT és a Volánbusz egyes járatain, ahogy a szegedi klinika több osztályán is 30 fok feletti hőségben lábadoznak a fekvőbetegek. Sajnos ezek az áldatlan állapotok a szegedi bölcsődék és óvodák egy részét is érintik. Mint több Olvasónk is megírta nekünk, például a Hajlat utcai Bölcsődében közel olyan meleg van bent az épületben, mint kint a szabad levegőn. Ezt elégelte meg az egyik szülő, s döntött úgy, hogy saját költségén beszereltet egy klímát az intézménybe, ami várhatóan szerdán, azaz holnaptól üzemel, s hoz felüdülést a kicsiknek és gondozóiknak a tikkasztó kánikulába.

DÉLUTÁNRA ZOMBI ÜZEMMÓDBAN VANNAK A GYERMEKEK

Mint Olvasónk – akinek a kisfia odajár a Hajlat utcai Bölcsődébe -, elmondta, az intézmény évek óta kérvényezi a klíma beszerelését az önkormányzattól, de ezidáig ez nem történt meg. “Közel olyan meleg van vicc nélkül bent, mint kint. A gyerekek zombi üzemmódban vannak délutánra, nem beszélve róla, hogy se nem nagyon esznek, sem aludni nem tudnak délután. Lássuk be, 1-3 éves gyermekekről van szó, csoda, hogy még senki sem lett rosszul” – vázolta a helyzetet Olvasónk. Hozzátette, az óvodai/ bölcsődei gondozóknak és a gyermekeknek is sajnálatos módon hősként kell viselniük ezeket pokoli meleg napokat/heteket. “Bölcsődénkben a gondozók erejükön felül teljesítenek, illetve ez számukra sem egészséges munkakörnyezet” – fűzte hozzá Olvasónk.

AZ EGYIK SZÜLŐ SAJÁT KÖLTSÉGÉN SZERELTETETT BE KLÍMÁT AZ INTÉZMÉNYBE

Másik Olvasónk, Nándor, hasonló tapasztalatokról számolt be a Hajlat utcai intézménnyel kapcsolatban, ahová kislánya jár. Előző olvasónkhoz hasonlóan elmondta, az ügyben felkeresték Mészáros Tamást, a településrész önkormányzati képviselőjét, ám érdemben sajnos még nem történt előrelépés. Ezt elégelte meg Nándor és felesége, Mónika, akik úgy döntöttek, közös cégük terhére beszereltetnek egy klímát saját költségükön a Hajlat utcai bölcsibe. Közbenjárásuknak köszönhetően pedig szerdán, azaz holnap fog működésbe lépni az új klíma az intézményben, felüdülést hozva mind a kisgyermekek, mind a gondozóik számára.

AZ ÖNKORMÁNYZAT ELMONDÁSA SZERINT MÉSZÁROS TAMÁS FELAJÁNLÁSÁVAL TOVÁBBI KÉT KÉSZÜLÉKET FOGNAK FELSZERELNI

Az ügyben megkerestük Szeged önkormányzatát is, akik az alábbi választ küldték szerkesztőségünk részére: “A korábbi években hat bölcsődét és tizennégy óvodát korszerűsítettünk, illetve egy új bölcsődét építettünk az Európai Unió támogatásával és önkormányzati önerőből. Mivel azonban a kormány korrupciós gazdaságpolitikája miatt a jelenlegi uniós ciklus eltelt három évében egyáltalán nem érkezhetett uniós forrás, a Hajlat Utcai Bölcsőde felújítása sem tudott megvalósulni. Mészáros Tamás önkormányzati képviselő felajánlásával további két készüléket fognak rövidesen felszerelni az intézményben” – írták válaszlevelükben.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb