Közélet

Szeged365 olvasói beszámoló: három éve nem működik a klíma a szegedi Sebészeti Klinikán, 30 fok feletti hőségben lábadoznak a betegek

Mindannyian érezzük a bőrünkön, hogy a júliusunkat jellemző pokoli hőség mennyire megviseli az embert, akkor is, ha egészséges, de még fokozottabban, ha beteg. Olvasónk pont ennek tapasztalta meg kellemetlen hatásait, aki egy rutin műtétet követően lábadozott a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sebészeti Klinika harmadik emeleti kórtermében. Elmondása alapján ugyanis az osztályon három éve nem működik a klíma, így a betegek kénytelenek a több, mint 30 fokos kórteremben, többnyire ágyhoz kötve valahogy túlélni a hőséget.

Olvasónk július első hetében egy rutin műtétet követően lábadozott a Sebészeti Klinika kórtermében, ahol elmondása alapján már három éve nem működik a klíma. Mint beavatott bennünket, megmérték a hőmérsékletet, akkor körülbelül 32 fokos hőség uralkodott a szobában, de valószínűsíthetően a jelenlegi tomboló kánikulában ez még csak fokozódott.

A NAP NAGY RÉSZÉBEN ODATŰZ A NAP

Mint elárulta, a kórteremben fekvő betegek többsége ágyhoz van kötve, vagy nem is mozdulhat, így még elviselhetetlenebb számukra a helyzet. De nem csupán a betegeket, az orvosokat és az ápolókat is ugyanúgy próbára teszi a hőség. “Este, amikor kinyitják az ablakokat kicsit jobb a helyzet, de egész délután, amíg le nem megy a nap, odasüt” – vázolta a helyzetet Olvasónk. Hozzátette, az sem kellemes, hogy ebből kifolyólag egész nap, friss levegő nélkül, érthető okokból izzadságszagban lábadoznak a betegek.

A BETEGEK MAGUK GONDOSKODNAK A VENTILÁTOROKRÓL

Olvasónk abba is beavatott bennünket, a betegek, hogy valamivel elviselhetőbbé tegyék maguk számára a helyzetet, hozzátartozóikkal hozatják be a ventilátorokat, vagy akár mobil klímát egy kis enyhülés reményében. “Én még könnyebben kibírtam, de az idősebbek, vagy akik egy komolyabb műtétből lábadoznak már nehezebben viselik a helyzetet” – mondta el Olvasónk.

Az ügyben megkerestük a Sebészeti Klinikát is, amint válaszuk megérkezik, frissítjük cikkünket.

A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSBEN UTAZÓKAT IS NAGYON MEGVISELI KLÍMA NÉLKÜL A TIKKASZTÓ HŐSÉG

Mint mindannyian tapasztalhatjuk, embert próbára tevő forróság uralkodik jelenleg Szegeden, szerdán a nap legmelegebb óráiban 37 fokig szöktek fel a hőmérők higanyszálai, de csütörtökre már 39 fokot is prognosztizálnak az időjósok térségünkbe. Nem véletlenül van érvényben a harmadfokú hőségriasztás az egész ország területén. Ennek ellenére Olvasóink arról számoltak be, hogy nem működnek a klímák a szegedi buszokon, illetve villamosokon, ami ebben a hőségben szinte elviselhetetlenné teszi a rajtuk való utazást.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb