Sport

Megvan a kupa! Bajnok lett a szegedi Guardians csapata

A hétvégén történetének első döntőjét játszotta a szegedi Hódkertész Guardians Amerikai Futball Club, akik nagyon kiélezett mérkőzést tudhatnak maguk mögött, viszont a kő kemény munkának beérett a gyümölcse, hiszen: bajnokok lettek!

Mint megtudtuk, rengeteg szurkoló kísérte el a szegedi Hódkertész Guardians Amerikai Futball Club csapatát a hétvégi mérkőzésre, és a lehető legjobb végkimenetellel zárult le a szezon, ugyanis a másodosztályban megszerezték a bajnoki címet.

KEMÉNY ELLENFÉLLEL KÜZDÖTTEK MEG

Ellenfelük az a Diósd Saints csapata volt, aki nem mellesleg a soraiban amerikai edzőket is tudhat, valamint amerikai játékosokkal, és a magyar válogatott alapjait képező sportolókkal lépett a pályára, így mondanunk sem kell, mekkora büszkeség az, hogy egy ilyen csapat ellen tudtak nyerni a szegediek!

Mint Fekete Dávidtól, a csapat egyik játékosától megtudtuk, bár Diósdon játszották a mérkőzést, a szegediek voltak papíron a hazai csapat, de nem csak papíron, rengeteg szurkoló kilátogatott, ők voltunk hazai pályán a szurkolók létszámát és a hangulatot tekintve.

PARÁZS HANGULAT A PÁLYÁN

“A rendezés és a körülmények nagyon profik voltak. Nagyon nagy adok-kapok volt folyamatosan változott a vezető csapat kiléte. Pár apróbb hibát vétett a támadó egység, de a védelem mindig a legjobbkor lépett elő, főleg akkor, amikor pár centivel a célterület előtt állította meg a Diósd támadósorát, ezzel meghiúsítva a Touchdownjuk utáni két pontos kísérletet, így tudtunk nyerni egyetlen ponttal. Természetesen még a támadók is próbálták ölni az órát, utána még a védelem utolsó nagy erőfeszítéseket téve pont nélkül tartotta a Diósdot. A pályán is parázs volt a hangulat és elszabadultak néha az indulatok, de egy nagyon korrekt és izgalmas meccset játszottunk a Diósd csapatával. A csapat történelmet írt, ezzel először bajnok 2018-as alapítása óta, rögtön az első döntőn tudtunk nyerni. Most még pár levezető edzés következik, azután egy rövid pihenő és nincs megállás, utána már feltehetőleg ősszel kezdünk is készülni a következő szezonra, hiszen ahogy az edzőnk, Baranyi Ernő mondta egyszer: a győzelem az edzésen kezdődik” – mesélte Dávid. A hatalmas nyomás ellenére tudtak tehát győzni, a végeredmény 34-33 lett.

“A közönségnek pedig kiemeltem hálásak vagyunk, mert olyan erőt és energiát adtak, mintha lett volna velünk egy plusz ember a pályán. Legyen bármilyen meleg, vagy eső, mindig ott vannak bármilyen messze játszunk, szóval nekik kiemelten hálásak vagyunk” – tette hozzá Dávid.

Mint megírtuk, Szeged messze híres parázs sportéletéről, hiszen büszkeséget hoz számunkra megannyi csapatunk és élsportolónk. Így nem is csoda, hogy az amerikai futball is megvetette lábát városunkban. A Hódkertész Guardians Amerikai Futball Club 2018 áprilisában alakult, s azóta egyre csak menetel előre a csapat. Most óriási mérföldkőhöz értek, csapatuk ugyanis fennállása során először került be a döntőbe, majd nyerte azt meg! Irtó büszkék vagyunk rájuk!

A csapatról itt olvashatsz bővebben:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb