Sport

A hétvégén történetének első döntőjét játssza a szegedi Hódkertész Guardians Amerikai Futball Club, exkluzív interjú Fekete Dáviddal, a csapat egyik játékosával

A csapat fennállása óta, történetük első döntő mérkőzésére készül a szegedi Hódkertész Guardians Amerikai Futball Club július 13-án, szombaton négy órától. Ellenfelük az a Diósd Saints csapat lesz, aki a soraiban amerikai edzőket is tudhat, valamint amerikai játékosokkal, és a magyar válogatott alapjait képező játékosokkal lép a pályára, így biztosan egy végletekig izgalmas, parázs meccsre számíthatnak a szurkolók, ahol kiderül, ki tarthatja a magasba a Super Bowl után szabadon a Pannon Bowl trófeát. A szezon utolsó, és egyben legfontosabb mérkőzése előtt a Hódkertész Guardians egyik játékosával, Fekete Dáviddal beszélgettünk.

Szeged messze híres parázs sportéletéről, hiszen büszkeséget hoz számunkra megannyi csapatunk és élsportolónk. Így nem is csoda, hogy az amerikai futball is megvetette lábát városunkban. A Hódkertész Guardians Amerikai Futball Club 2018 áprilisában alakult, s azóta egyre csak menetel előre a csapat. Most óriási mérföldkőhöz értek, csapatuk ugyanis fennállása során először került be a döntőbe.

A CSAPAT TÖRTÉNETÉNEK ELSŐ DÖNTŐJE JÖN

Mint Fekete Dávid elmesélte, csapatuk hat évvel ezelőtt kalandjaikat a Divízió II-ben kezdte, három éve viszont sikerült a másodosztályba előrelépniük, bejutottak a Divízió I-be. A tavalyi szezonjukat pedig már a Szövetség felkérésére a Hungarian Football League-ben (HFL), vagyis az elsőosztályban játszották, ahol az ötödik helyen zárták a idényt. “Az idei évet a Divízió I-ben folytattuk, ami úgy tűnik nagyon fekszik nekünk. Az alapszakaszt sikerült is megnyernünk. Egy 5:1-es mérleggel az egyetlenegy vereségünk során mindössze egy ponttal kaptunk ki ellenfelünktől, a Budapest Titans ellen, az is egy hajszálon múlott, az utolsó pillanatban dőlt el a meccs. A sors iróniája, hogy a rájátszásban pont ugyanezt a csapatot kaptuk, de ezúttal sikerült őket legyőznünk. Most pedig várjuk történetünk első döntőjét” – avatott be bennünket Dávid.

EGYSZERRE KELL A JÁTÉKHOZ A FIZIKAI ERŐ ÉS A TAKTIKUS GONDOLKODÁS

Mint elárulta, ő maga már a harmadik szezon óta erősíti a szegedi klub csapatát. “A játékban az tetszik a legjobban, hogy egyszerre fizikális, mégis nagyon taktikus. Olyan gondolkodást vár el a játékosoktól, amit nem is gondolnának a nézők, akik csak azt látják, mennyi fizikai kihívás van benne, hiszen nagyon gyorsan kell a megfelelő döntéseket meghozni a pályán. De nagyon szeretem azt a családias légkört is, ami ezt a csapatot jellemzi” – mondta el Dávid. Azt is elárulta, óriási kitartás, alázat és szorgalom kell ahhoz, hogy valaki az amerikai futballban sikeres legyen. “Azt szokták mondani, hogy az első igazán nagy ütésed után tudod meg, hogy neked való -e ez a sport, úgyhogy egy kis bátorság sem árt” – árulta el Dávid.

A CSAPAT TAGJAIT SZEGEDI ÉS KÖRNYÉKI JÁTÉKOSOK ALKOTJÁK

Hozzátette, csapatuk tagjai Szeged és környéki játékosokból tevődnek össze. Van közöttük szegedi, vásárhelyi, makói, maroslelei, valamint kisteleki játékos is. “Sőt, ebben az évben egy gyulai csapattal, a Viharsarki Vitézekkel létre jött egy együttműködésünk, mely keretében nagyon sok játékost adnak a szegedi Hódkertész Guardians számára” – tudtuk meg Dávidtól.

SZOMBATON HARCBA SZÁLLNAK A PANNON BOWL TRÓFEÁÉRT

Dávid azt is elárulta, a csapattal elért legnagyobb eredményének a mostani rájuk váró döntőt tartja, hiszen hatalmas dolog számukra, hogy idáig eljutottak. “Mindenképpen győzni megyünk. Ironikusan a Diósd ellen játszottunk először az idei szezonban, és velük zárjuk le azt. A szezon elején sikerült győzni, azonban a Saints gárdája azóta egy meccset sem veszített, ezért egy kifejezetten izgalmas, szoros mérkőzésre számítunk. Nagyon kemény ellenféllel nézünk szembe, bármi lehet a meccs kimenetele, de az biztos, hogy mi győzni megyünk, hogy a Pannon Bowl trófeát elhódítsuk” – zárta gondolatait Dávid.

A szombati döntőt IDE kattintva követheted nyomon.

A fotókat köszönjük szépen Dávidnak! Fotósok: Maróti János, Kiss Julianna és Feil Balázs

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb