Sport

Ismét az evezésé lesz a főszerep a Maty-éren: népes mezőny érkezik Szegedre az országos bajnokságra

A tavalyinál is nagyobb érdeklődés övezi a csütörtöktől vasárnapig a szegedi Maty-éren sorra kerülő evezős országos bajnokságot. A Magyar Evezős Szövetség szerdai beszámolója szerint három hónappal a nagysikerű és nemzetközi elismerést kiváltó Európa-bajnokság, kontinentális és parakvalifikációs regattát követően ismét az evezésé lesz a főszerep a Maty-éren.

Az ob-n kilenc kategóriában és korosztályban lesznek indulók, tavalyhoz képest pedig nőtt a sportolók részvételi száma: az összesen 1463 futamban 1037 versenyző száll hajóba és méri össze erejét.

KICSIT AGGÓDNAK A MELEG MIATT

Lőrincz Attila szövetségi kapitány az MTI megkeresésére elmondta, változatos lesz a felhozatal és bízik a feltörekvő fiatalok megjelenésében, mivel éppen generációváltás zajlik. Kicsit aggódik a nagy meleg miatt, ugyanakkor a meleg vízen gyors idők születhetnek, így kíváncsi rá, hogy ezt melyik versenyző tudja majd kihasználni.

PÉNTEKEN ÁLL RAJTHOZ PÉTERVÁRI-MOLNÁR BENDEGÚZ

Pénteken férfi egypárban áll rajthoz a párizsi olimpiára készülő Pétervári-Molnár Bendegúz, akinek az ob lesz az utolsó megméretése az ötkarikás játékok előtt, mivel pár nap múlva már utazik a francia fővárosba, ahol jövő szombaton kezdi meg harmadik olimpiai szereplését. A szövetségi kapitány az egyetlen párizsi olimpikonról elmondta, hogy az utóbbi hetekben csak felvételeken látta a 31 éves magyar evezős horvátországi felkészülését, de edzői szerint jó formában várja az ob-t, ami remek felmérő lehet számára a nyári játékok előtt.

A négynapos viadalon már reggel 7.30-kor elkezdődik a program, a zárónapon pedig fél órával később szállnak vízre az első futam versenyzői.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb