KözéletSmart Szeged

Megjelent az algyői Tisza-híd négysávosításának tervezete: kiderült, mennyiből, mikorra lehet kész

Mint korábban megírtuk, négysávos lesz az algyői Tisza-híd Hódmezővásárhely és Szeged között, amire már a tavalyi év második felében kiírták a közbeszerzési eljárást is. A beruházással kapcsolatban újabb információk érkeztek: megjelentek ugyanis a projekt előkészítésének részletei az Építési és Közlekedési Minisztérium honlapján.

ELINDULT A TERVEZÉS, VÁRHATÓAN 1,2 MILLIÁRD FORINTBÓL VALÓSULHAT MEG

Mint az Építési és Közlekedési Minisztérium közzétette, elindítja a kormány a Szeged és Hódmezővásárhely közötti 47-es út részének, az algyői Tisza-híd négysávúsításának előkészítését.

Mint kiderült, a fejlesztés, amely kiemelt szerepet tölt majd be Szeged és Debrecen összeköttetésének erősítésében, 1,2 milliárd forintból valósulhat meg és várhatóan 2027. áprilisára készülhet el.

EZEKET A FELADATOKAT VÉGZIK EL A HÍDON

Mint írták, a híd tervezési feladatok között szerepel:

  • a meglévő közúti híd átépítésének megtervezése,
  • és egy új 2×1 sávos híd tervezése,
  • mely a kerékpárút átvezetést is biztosítja.

BIZTONSÁGOS GYALOGOS-KERÉKPÁROS ÁTVEZETÉST IS KIALAKÍTANAK

Az ÉKM oldalán részletezték a kapcsolódó út tervezését érintő feladatokat is. Ezek között feltüntették:

  • a jelenlegi 2×1 sávos főúti szakasz 2×2 sávossá történő fejlesztését.
  • A tervezési szakasz két végcsomópontja is megtervezendő a kereszt irányú közlekedés lehetőségének biztonságos megtartásával és biztonságos gyalogos-kerékpáros átvezetéssel.

Hozzátették, a 47. sz. főút jobb és bal pályájának végleges vonalvezetése és forgalmi rendje mellett a két híd ütemezett megvalósításához tartozó ideiglenes átterelés, ideiglenes forgalmi rend megtervezése és engedélyezése is a Tervező feladatát képezi.

ÍGY ALAKÍTJÁK KI A KERÉKPÁRUTAT

Az előkészítés során rögzítették a kerékpárút tervezéssel kapcsolatos feladatokat is. Eszerint a tervezési szakaszon végig kerékpárutat terveznek kialakítani. Mindemellett a tervezési feladat része a Tisza északi oldalán a kerékpárút bekötése a meglévő kerékpárútba, Hódmezővásárhely irányába, továbbá a kerékpárút töltésre való felvezetése a Szeged  felőli  oldalon mindkét irányba.

A beruházás a magyar állam finanszírozásában, az UNITEF’83 Zrt. által valósulhat meg.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotó: beruhazas.gov.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb