Smart Szeged

Lázár János: hamarosan elkezdődhet az algyői Tisza-híd négysávosításának tervezése, kiírták a vonatkozó közbeszerzési eljárást

Négysávos lesz az algyői Tisza-híd Hódmezővásárhely és Szeged között – jelentette ki Lázár János a Rádió 7 szerdai Közös Nevező című műsorában. Az építési és közlekedési miniszter, a térség országgyűlési képviselője hozzátette: a kormány által támogatott beruházás még ebben a ciklusban megkezdődhet. A fejlesztés kiemelt szerepet tölt be Szeged és Debrecen összeköttetésének erősítésében.

A politikus azt is kiemelte, hogy egy tavalyi számlálás szerint naponta 17500 jármű halad át a hídon. A tervezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást kiírták.

KÉT LEHETŐSÉG VAN

„Két lehetőségünk van: az egyik, hogy alapos műszaki vizsgálat után a hidat valamelyest visszabontjuk, és ráépítünk egy új struktúrát, két új sávot, valamint mellé egy új hidat, két sávban. A másik lehetőség, hogy ha a mostani híd már annyira elhasználódott, akkor le kell bontanunk az egészet és egy új, négysávos hidat kell építenünk. Ez egy százmilliárdos beruházás lesz, aminek a jelentősége a tram-trainnel vetekszik, mivel fontos perceket fog jelenteni, hogy 90 km/h-val lehet majd közlekedni a hídon” –  ismertette a miniszter.  Elmondta, hogy az államnak, a kormányzatnak és az országnak nagy érdeke fűződik Szeged fejlődéséhez is, és szerinte a Botka László-féle városvezetéssel „ha nem is könnyen, de lehet beszélni”, és nagy tervek vannak kibontakozódóban.

HÓDMEZŐVÁSÁRHELY ÉS MZP

Lázár János szerda délelőtt a hódmezővásárhelyi Rádió7-ben beszélt arról is, hogyan készülnek a jövő évi önkormányzati választásokra Hódmezővásárhelyen. Az építési és közlekedési miniszter az adásban többek közt arról beszélt, hogy szerinte a városa úgy döntött, hogy bezárkózik, a városnak pedig az egyik problémája a városvezetés, „ami teljesen magára csukta az ajtót, és elzárkózott az országtól”. Lázár úgy fogalmazott: “Nincs benne az ország gazdasági, politikai, társadalmi vérkeringésében. Hódmezővásárhelyre valójában úgy tekintenek, mint egy bukott városra és egy bukott városvezetőre. És ezért annak esélye, hogy itt valami előremutató dolog történjen, az lényegében a nullával egyenlő”.

A miniszter szerint Márki-Zay Péter „kiírta magát a politikából”, a személyét is alkalmatnak tartja, majd úgy vélekedett, hogy nem vezetheti Hódmezővásárhelyt egy olyan ember, aki abban a hitben éli az életét, „hogy két férfi nevelhet egy gyereket és két férfire rá lehet bízni egy csecsemőt”. “Nagyon szeretném, ha nem lenne szerepe, mert ez aggodalommal tölt el a gyerekek jövőjét illetően, hogy ha olyan ember vezeti Hódmezővásárhelyt, akinek az a személyes meggyőződése, hogy két férfire egészséges dolog egy gyereket rábízni. Szerintem ez egy nagyon veszélyes dolog, és szerintem egy ilyen embernek a hódmezővásárhelyi városvezetésben semmi keresnivalója nincs.”

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb