Mindenmás

Dolgozott a vihar: a fakidőlések és a megrongálódott felsővezeték miatt csak Ceglédig megy a Szegedről induló Napfény IC, és késések is vannak

Megérkezett a felfrissülés hazánkba, de nem kegyelmezett. A MÉV is megsínylette a szerda esti viharokat, fakidőlések voltak, ami miatt megrongálódott a felsővezeték, aminek a helyreállítása elhúzódik, várhatóan a reggeli, délelőtti órákig. A MÁVINFORM szerint ezért a ceglédi vonalon hosszabb menetidőre és vonatkimaradásokra kell számítani. Korlátozások várhatók a vonatközlekedésben, amik a szegedi vonalat is érintik.

Azt írják, hogy a Napfény InterCity vonatok (IC 719, IC 702, IC 712) csak Cegléd állomásig közlekednek és onnan indulnak vissza Szegedre. Az utasok a Nyugati pályaudvar és Cegléd között az alkalmas szolnoki Z50-es és G50-es vonatokkal utazhatnak. A vonatok menetrendtől eltérően megállnak Monorierdőnél, Üllőn és Ferihegyen.

TART A KÁROK HELYREÁLLÍTÁSA

A legutóbbi frissítés szerint a Ceglédbercel-Cserő és Cegléd között tart a szerda esti vihar okozta károk helyreállítása, ezen a szakaszon csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok, Szajol és Törökszentmiklós között pedig biztosítóberendezési hiba lassítja a közlekedést. A Budapest elővárosában közlekedő S50-es járatok jelentős fennakadás nélkül közlekednek, ezért Monorról ezeket a vonatokat javasoljuk a főváros felé. A keleti országrészből a Balatonra tartó átlós vonatok az eredeti útvonalukon, 20-50 perces késéssel közlekednek. Budapestről Szeged felé 25-30 perces késéssel közlekednek a vonatok. Budapest és Cegléd között a Napfény IC-hez képest 10 perccel később induló Z50-es vonattal utazhatnak az utasok, melyről az átszállás biztosított.

Tombolt a vihar a vármegyénkben:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb