Közélet

Lázár János bekeményíthetett: betiltotta a Coca-Colát (frissítve)

Az Indexhez eljutott információk szerint egy egészen szokatlan lépésre került sor a Lázár János által vezetett Építési és Közlekedési Minisztériumban (ÉKM). A tárcához tartozó épületekben ezen túl semmilyen Coca-Cola terméket nem szolgálnak fel. A döntés előzménye a pár napja kitört Fanta-botrány lehet, írták.

MÉG A MINISZTÉRIUM VENDÉGEINEK SEM SZOLGÁLNAK FEL COCA-COLA TERMÉKEKET

A lap értesülései szerint Lázár János egyik új utasításának értelmében az ÉKM-hez tartozó épületek egyikében sem lehet többé felszolgálni Coca-Cola termékeket. Információik szerint nemcsak a minisztériumi megbeszéléséken, meetingeken bojkottálták a Coca-Colát, hanem még a minisztériumba érkező vendégeknek sem szolgálnak fel ilyen termékeket.

A FANTA – BOTRÁNY MIATT SZÜLETHETETT A DÖNTÉS

Mint a lap írta, a döntés előzménye a pár napja kitört Fanta-botrány lehet. A miniszter egy keddi Facebook-posztban illette kritikával a Fanta gyártóját, a Coca-Colát, miután a hazai sajtóban elterjedt a hír, hogy Magyarországon alacsonyabb minőségű terméket árulhatnak ugyanazon név alatt, mint Olaszországban. 

AZ OLASZ FANTÁBAN DUPLA ANNYI A NARANCSLÉ

Felidézte, hogy évekkel ezelőtt egy kormányinfón már beszélt arról, hogy „a külföldi élelmiszeripari cégek szemetet adnak el a magyaroknak.” Majd hozzátette: „Most meg ezt olvasom: több mint dupla annyi igazi narancslé van az olaszországi Fantában, mint a hazaiban, az íze és a színe is más.” “Szerintem nem kell cukros üdítőt inni, de ha valaki erre akarja költeni a pénzét, hát tegye. Az viszont nem járja, hogy a magyarok Fanta helyett csak hantát kapjanak a Coca-Cola vállalatcsoporttól! Nem fognak koccintani a multik! Ez viszont nem hanta!” – írta Lázár János, miközben felvetette, hogy az élelmiszerek minőségét szabályozó törvényt szigorítani kell.

ÍGY REAGÁLT A COCA-COLA VÁLLALAT

A Coca-Cola Magyarország szerdán az Index megkeresésére közleményben kommentálta a kialakult helyzetet. “A Magyarországon és az Európai Unióban elérhető Coca-Cola termékek összetétele teljes mértékben megfelel a helyi előírásoknak. A helyi és európai szabályozásoknak megfelelően receptúráinkat a helyi fogyasztói preferenciákhoz igazítjuk, és adott esetben egyes összetevőket a helyi ellátási láncokból szerzünk be, az egyes piacok hasonló termékeivel összhangban” – írta a vállalat, felhíva a figyelmet arra is, hogy csomagolásaikon és weboldalukon teljes körű tájékoztatást biztosítanak termékeik összetevőiről és tápértékéről, hogy a fogyasztók megalapozott döntéseket hozhassanak”. 

FRISSÍTVE: LÁZÁR JÁNOS IS MEGSZÓLALT A COCA-COLA TERMÉKEK BETILTÁSÁRÓL

Lázár János építési és közlekedési miniszter a közösségi oldalán cáfolta meg azt a hírt, hogy a tárcához tartozó épületekben ezen túl semmilyen Coca-Cola terméket nem szolgálnak fel. Mint írta, a hír nem igaz, “kamu”.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb