Kikapcs

A zene erejével érintik meg szívünket: szombaton 4S Street együttes rúgja be a buli motorját a II. Forrás-Tér Feszten, exkluzív interjú a zenekar énekesével

Hatalmas bulira készül a hétvégén Forráskút. A tavalyi óriási sikeren felbuzdulva ugyanis július 20-án, szombaton visszatér a forráskúti Főtéri park-ba immáron a sorban a második alkalommal a Forrás-Tér Fesztivál. Nem is akárhogy! A szervezők nem aprózták el, ami a zenei felhozatalt illeti, a Fonogram-életműdíjas Korda György, Balázs Klári párost csábították ugyanis Csongrád-Csanád vármegyébe, akik szombat este 8 órától szórakoztatják majd a fesztivál közönségét. De nem csak ők lépnek színpadra a hétvégi eseményen, bemelegítésként 18:30-tól egy erdélyi magyar indie-pop-rock együttes, a 4S Street nevű fiatal zenekar, tiszta, szívből jövő, hol lírai, hol ütemesebb, de mindenképp pozitív energiákkal töltött dalai varázsolják el majd a Fesztivál hallgatóságát. A koncert előtt az együttes énekesével, Alin Nicutával beszélgettünk.

A gyergyószentmiklósi zenekart alkotó csapat közel hét éve játszik együtt, s szinte azonnal belopták magukat a közönség szívébe, sőt a szakma elismerését is gyorsan kivívták. A 4S Street nevű ötfős formáció 2022-ben, a Petőfi Zenei Díj – Év zenekarának járó elismerését zsebelte be, majd ugyanebben az évben még a Fonogram Magyar Zenei díj év felfedezettje kategóriájában is jelölték őket.

A KÖZÖNSÉG MOSOLYA MINDENT MEGÉR

Mint Alin beavatott bennünket, ugyanúgy várják a forráskúti fellépésüket, mintha a budapesti MÜPA hangversenytermében lépnének színpadra. Számukra minden koncert ugyanolyan, s ugyanazzal a várakozással és izgalommal tölti el a zenekar tagjait, hiszen a legfontosabb számukra, hogy dalaikkal örömet szerezzenek közönségüknek. „Amikor ott állnak az emberek mosolyogva a színpad előtt, nekünk mindent megér az az érzés“ – árulta el Alin. Hozzátette, rajongóik visszajelzése alapján koncertjeiken már tartós barátságok születtek, ami bizonyítja, mekkora összekovácsoló ereje van a zenének. „A zene maga közösségformáló. A világbékét hirdeti. Az ember, amikor szomorú, amikor boldog azonosul a dalszövegekkel, annak üzenetével. A zene a legnagyobb erő a világon, s nagyon örülök, hogy a részesei lehetünk ennek a csodának“ – vallja az énekes.

„DALAINK A SZÍVÜNK MÉLYÉBŐL SZÓLNAK“

A 4S Street dalai őszinte és mély gondolataikkal, ugyanakkor bárki számára befogadható könnyedségükkel valóban egy csoda, ami felemeli a közönséget, s a dalokat hallgatva, velük énekelve érezhetjük, hogy szépségüktől csakúgy ragyog a szívünk-lelkünk. Nem véletlenül, hiszen ahogy Alin elmondta, dalaik saját életük élményeiből, pillanataiból, személyes tapasztalataikból táplálkozik. „Nem lenne hiteles másképp. Nem tudnánk őszintén képviselni az adott üzenetet, ha nem a szívünk mélyéből szólna. Öten vagyunk, teljesen egymásra hangolódva alkotunk, konkrétan már családtagként tekintünk egymásra. Bármilyen pillanatból, ami arra ösztönöz bennünket, hogy írjuk ki magunkból, hatással van ránk, inspirációt tudunk gyűjteni“ – árulta el Alin.

A LEGNAGYOBB AJÁNDÉK

Az énekes abba is beavatott bennünket, a zene univerzális nyelvén olyan dolgokat mondanak ki, ami benne van a mindennapi emberek gondolataiban is, csak épp lehet, még nem öntötték szavakba. „Mi ezeket a gondolatokat mondjuk ki helyettük is. Szerintem ez az egyik nagy erősségünk, így tudnak azonosulni a dalainkkal“ – tudtuk meg. Mint az énekes hozzátette, nekik van a legcukibb rajongótáboruk, s a legjólesőbb érzés számukra a világon, hogy sokan képesek akár több száz kilométert is utazni csak azért, hogy ott lehessenek a koncertjeiken. „Szerintem ez a legnagyobb ajándék, amit a közönség nyújthat számunkra, hogy bárhova elkísérnek bennünket és ott vannak velünk a koncerteken.“

„EGYÜTT FOGUNK SÍRNI ÉS NEVETNI“

Alin azt is elárulta, a Forrás-Tér Fesztivál látogatói egy igazi, hamisíthatatlan 4S Street koncert részesei lehetnek szombaton. „Hozzuk a melankólikusabb és bulisabb dalainkat. Együtt fogunk sírni és nevetni a közönséggel. Szerintem mindenki nagyon jól fogja érezni magát. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy ez így legyen. Nagyon nagy szeretettel várunk mindenkit szombaton“ – mondta el Alin.

A 4S STREET ZENEKAR UTÁN KORDA GYURI BÁCSIÉKÉ LESZ A SZÍNPAD

A 4S Street együttes koncertje után a Fonogram-életműdíjas Korda György, Balázs Klári páros koncertjével dübörög tovább a Forrás-Tér Fesztivál, akik szombat este 8 órától szórakoztatják majd a fesztivál közönségét. Az ország legszerethetőbb előadó párosával készített interjúnkat itt tudod elolvasni:

Ha te sem szeretnél lemaradni a 4S Street zenekar, majd Korda Gyuri bácsiék koncertjéről, elővételben a Borostyán étteremben vagy a ROCK 1 oldalán lehet jegyeket vásárolni, diákoknak 5000, felnőtteknek 7000 Ft-os áron, ami tekintve a 2024-es, hazai fesztivál-árakat egészen baráti tételnek számít.

II. Forrás-Tér Feszt

  • Forráskút, Főtéri park
  • 2024. július 20., kapunyitás: 16:30
  • 18:30 4S STREET zenekar
  • Korda koncert start: 20:00
  • Jegyek a helyszínen is válthatóak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb