Kikapcs

Nagyot megy a Móra Ferenc Múzeum Munkácsy-kiállítása: hamarosan köszöntik a tárlat 10 ezredik látogatóját

A szegedi Munkácsy-kiállítás hamarosan eléri a 10 ezres látogatószámot. A Móra Ferenc Múzeumban látható tárlat szűk egy hónapja nyitotta meg kapuit: a megnyitás óta óriási az érdeklődés Munkácsy remekművei iránt. A 10 ezredik látogató várhatóan július 22-én, hétfőn délelőtt érkezik majd a Kultúrpalotába, tudatta az intézmény szerkesztőségünkkel.

MINDÖSSZE EGY HÓNAPJA NYITOTTÁK MEG A TÁRLATOT

Nagy sikernek örvend a szegedi Móra Ferenc Múzeumban látható „Munkácsy, a festőzseni” című kiállítás. A tárlatot mindössze egy hónapja, július 21-én nyitották meg, és hamarosan eléri a 10 ezres látogatottságot. A népszerűséget jól mutatja, hogy meg kellett duplázni az ajándék tárlatvezetések számát: már heti négy alkalommal vehetnek részt az érdeklődők a különleges vezetéseken.

KÖRÜLBELÜL 80 MUNKÁCSY-REMEKMŰVET CSODÁLHATUNK MEG

A kiállításon körülbelül 80 Munkácsy-remekművet mutatnak be. A látogatók megcsodálhatják az Ásító inast, Munkácsy Mihály talán legismertebb alkotását, emellett pályájának minden fontosabb szakaszából láthatnak festményeket az érdeklődők. A tárlat különlegessége, hogy a Móra Ferenc Múzeum saját Munkácsy-alkotásait is bemutatják: például a Honfoglalás című, monumentális festmény eredeti színvázlatát.

A 10 ezredik látogató várhatóan július 22-én, hétfőn délelőtt érkezik majd a Móra-múzeumba, akit ajándékcsomaggal fognak köszönteni.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotók: Móra Ferenc Múzeum

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb