Közélet

“Anyád egy sz@r, apád egy paraszt” – ököllel verte volt barátnőjét a jászberényi karateedző, akit nemi erőszakkal is megvádoltak

Megszólalt a szolnoki kalandparkban kisfiút rugdosó jászberényi karate-sensei volt barátnője és egykori tanítványa, aki arról számolt be, hogy az edző előbb lelkileg, majd fizikailag is bántalmazta az akkor 19 éves lányt. A férfi kimosta az agyát, elidegenítette családjától, kontrollálta az öltözködését, később pedig már ütötte-rúgta őt, miután a fejébe vette, hogy a lány megcsalja. Az ügyben újabb áldozatok is jelentkeztek, többek között nemi erőszakkal és halálos fenyegetéssel vádolva A. Tibort. Újabb fejlemény az ügyben, hogy a Szolnoki Rendőrkapitányság szerint a férfit még ki sem tudták hallgatni, mert külföldre utazott.

“ANYÁD EGY SZ@R, APÁD EGY PARASZT”

Az edző volt barátnője az RTL Híradónak azt mondta: a nála 21 évvel idősebb edző szabályosan „kimosta az agyát”, megszabta, hogyan öltözködjön, elidegenítette családjától, majd fizikailag is súlyosan bántalmazni kezdte. A nő, aki korábban az edző tanítványa is volt, felidézte: vidékről származik, ott is kezdett karatézni. A sporttal tervei, álmai voltak, elmondása szerint az edző ezt használta ki. A mesterből és tanítványból hamarosan egy pár lett. A nő szerint a párkapcsolatban „az első év még teljesen normális volt” a korkülönbséget leszámítva. Utólag tudatosult benne, hogy „kimosta az agyamat, mindenkitől elidegenített.

»Anyád egy sz@r, apád egy paraszt, ne menjél haza, minek mész te oda, nem kapsz ott semmit. Itt én vagyok egyedül az, aki az álmaidat megvalósítja, én vagyok az, aki szeret téged. Soha nem fogsz egy ilyen férfit találni, sőt soha nem fogsz férfit találni magad mellé, mert megcsal«

– idézte fel az edző szavait.

„Bebeszélte magának, hogy megcsalom, ekkor járt el először a keze”
Az edzőről, aki ellen a Magyar Karate Szakszövetség is vizsgálatot indított, volt tanítványa a Fókusznak azt mondta, edzésein mindennapos volt az erőszak. Az RTL Híradó kérdésére, hogy előfordult-e efféle agresszió a párkapcsolatukban is, a nő azt mondta, „volt”.

“ÖKÖLLEL VERTE TELIBE A FEJEMET, MINTHA EDZÉSEN LENNÉNK”

A férfi a nő öltözködését is korlátozta, „tett arról, hogy 20 évesen még csak véletlenül se legyek csajos”. Megakadályozta, hogy „fodrász, vagy bármi legyen a közelemben”, az egyesületi melegítőben kellett járnia. A cél az volt szerinte, hogy „még csak véletlenül se lássák, hogy én hogy nézek ki, vagy milyen az alakom, hanem egy lelakott asszonynak nézzek ki mellette” – fogalmazott.

A férfi először szóban bántalmazta, többek között lek@rvázta. Aztán bebeszélte magának, hogy a nő megcsalja, ekkor járt el először a keze.

“Nem egy pofont adott, vagy ilyesmi, hanem keményen, ököllel verte telibe a fejemet vagy a testemet, mintha edzésen lenne”

– emlékezett vissza. Kiemelte, hogy ő nagyjából 65 kiló volt akkor, és egy 95-100 kilós férfi bántalmazta. „Volt olyan, hogy azért nem tudtam elmenni gyakorlatra, mert akkora monokli volt a fejemen. Akkor azt kellett hazudnom, hogy beteg vagyok.”

A HAJÁNÁL FOGVA HÚZTA VÉGIG A JÁRDÁN

A bántalmazott ex-barátnő felidézte, olyan is akadt, amikor

„a hajamnál fogva húzott végig a ház melletti járdán, és úgy cibált ki az utcára. Akkor sikerült tőle elszaladnom. Ott volt a közelben valami templom, vagy kereszt, én pedig odamentem, és imádkozni kezdtem, hogy Istenem, könyörgök, mikor lesz ennek vége? Megúszom én ezt élve? De akkor sem hívtam fel a szüleimet, meg senki mást sem.

A nő azzal zárta az interjút, hogy a kapcsolatból nagyon nehezen tudott kitörni: „Jöttek a zaklatások, ezresével az üzenetek, amikre nem válaszoltam.” A férfi élesváltásokban kommunikált vele: az egyik pillanatban a nő „mocskos kurva” volt, a másikban pedig azt írta, hogy „elsírom magam, életem szerelme vagy, gyere vissza hozzám”. Közben ki akarta túrni az albérletéből, valamint lejáratni a munkahelyén. Amikor pedig megtudta, hogy időközben új párkapcsolata lett, tovább terrorizálta őt és párját is.

SORRA JELENTKEZNEK A KORÁBBI ÁLDOZATOK: NEMI ERŐSZAK, HALÁLOS FENYEGETÉS

Közben a TV2 Tények kamerájának egy másik nő sírva beszélt arról, hogy a férfi, aki akkor az edzője volt, 17 évvel ezelőtt megerőszakolta őt, és előfordult, hogy halálosan megfenyegette az aktus után. Emellett több korábbi tanítványa is arról beszélt, hogy az 56 éves sportvezető testileg és lelkileg is rendszeresen bántalmazta őket.

„Azt mondta, hogy »ha nem ellenkeztél volna, akkor ez nem így történik, akkor ezt te élvezed«” – mondta a lány a csatornának. A nő feljelentette a férfit a rendőrségen, de mint mondta „hiába a 17 év pszichoterápia, nem tűnik el nyomtalanul”.

A TV2 szerint sorra jelentkeznek az áldozatok, akiket bántalmazott az edző, és állandó megaláztatásokról számoltak be. Az edző a fiúkat is rendszeresen bántalmazta. Egy férfi, akinek hosszú haja volt, arról beszélt, hogy egyszer a hajánál fogva húzta végig őt a padlón.

Az áldozatok szerint nyílt titok volt, hogy a tizenéves lányokat a végsőkig manipulálta, majd testileg kihasználta őket. Szerintük több fiatal lányt is megerőszakolhatott az edző, aki két vármegyében is oktatott gyerekeket. Az egykori bántalmazott tanítványok azt mondták, a férfi egy életre megnyomorította őket.

SZOLNOKI RENDŐRKAPITÁNYSÁG: MÉG KI SEM TUDTÁK HALLGATNI

Az ügyben a Szolnoki Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A nyomozók a sértett és az elkövető kilétének megállapítása érdekében haladéktalanul megkezdték a körülmények tisztázását. Beszerezték az adatokat, elemezték a kamerafelvételeket, és tanúkat hallgattak ki.

Mint közleményükben írták,

a nyomozás eredményeként a feljelentést követő napon megállapították a sértett gyermek személyazonosságát, és kétséget kizáróan beazonosították az elkövető kilétét is. Az orvosi látlelet és vélemény alapján a gyermek nem szenvedett sérülést a bántalmazás során.

A rendőrség egyelőre nem tudta kihallgatni A. Tibort, mivel az edző jelenleg külföldön tartózkodik. A rendőrség vizsgálja, hogy más vagy súlyosabb bűncselekmény megvalósult-e az ügyben.

ORBÁN VIKTOR: A TETT KÖVETKEZMÉNYEKÉRT KIÁLT

Az ügy horderejét jól mutatja, hogy még Orbán Viktor is megszólalt a bántalmazás kapcsán: szokásos péntek reggeli rádióinterjújában a miniszterelnök elmondta, hogy a tett elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált.

KÖZISMERT SZEGEDI VÁLLALKOZÓ TETT GESZTUST A BÁNTALMAZOTT KISFIÚ CSALÁDJÁNAK

Visszatérve a szolnoki kalandparkban bántalmazott esetére, a megrúgott kisfiú információink szerint már jobban van, a rendőrség is nyomozásba kezdett, péntek délután pedig egy közismert szegedi vállalkozó tett egy igazán szívmelengető az érintett családnak.

Jakab Gusztáv ugyanis bejelentette, hogy szeretettel várja az érintett családot Szegedre, egy hosszú hétvégére, szállással és teljes ellátással, teljesen ingyen. 

A reakcióra nem kellett sokat várni, mint a Kétlábon vagy Kétkeréken a Gyermekklinikáért Egyesület elnökétől megtudtuk, a család örömmel elfogadta a lehetőséget.

A témában készített interjúnkat itt találod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb