Közélet

Megfosztották a fekete övtől, örökre eltiltották az oktatástól a hétéves kisfiút felrúgó karateedzőt, de még az egyesülete sem úszta meg a dolgot

Gyomorforgató képsorokat rögzítettek pár nappal ezelőtt a szolnoki kalandparkban, ahol úgy felrúgott egy kisfiút egy őt kísérő felnőtt férfi, hogy a gyerek a levegőben megpördülve a fejére esett, majd mozdulatlanul a földön fekve maradt – írtuk meg korábban. Azóta a kisfiút rugdosó jászberényi karate-sensei volt barátnője és egykori tanítványa is megszólalt, akik arról számoltak be, hogy az edző előbb lelkileg, majd fizikailag is bántalmazta az akkor 19 éves lányt, most pedig kiderült, hogy egy életre eltiltották az edzősködéstől.

A Magyar Karate Szövetség örökre eltiltotta az oktatástól azt az edzőt, aki felrúgott egy 7 éves kisfiút pár nappal ezelőtt a szolnoki kalandparkban. Tahon Róbert, a szövetség főtitkára az RTL Híradónak arról beszélt, hogy az edző egyesületét, a Yakuzák Sportegyesületet kizárták a szervezetből, és nem szervezhetnek többé tábort sem. A bántalmazó férfit a szövetség megfosztotta Magyarországon a dan fokozat (fekete öv) viselésétől, és véglegesen eltiltotta a karate mester cím használatától.

A SZÖVETSÉG ELHATÁROLÓDIK A VÁLLALHATATLAN ESETTŐL

„A Magyar Karate Szakszövetség Elnöksége elhatárolódik a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől, és minden hasonló esetben, a rendelkezésre álló eszközök teljes szigorával fellép az ilyen, és ehhez hasonló esetek teljes visszaszorítása érdekében” – olvasható a szövetség közleményében.

A RENDŐRSÉG GARÁZDASÁG MIATT NYOMOZ AZ ÜGYBEN

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt indított nyomozást. Beazonosították az elkövetőt, a férfi azonban jelenleg külföldön tartózkodik, ezért eddig nem tudták gyanúsítottként kihallgatni. Felvették vele a kapcsolatot, és beidézte a rendőrség. A rendőrség azt is vizsgálja, hogy a garázdaság mellett más, vagy súlyosabb bűncselekmény megvalósult-e az ügyben – emlékeztet a Telex.

EGY KÖZISMERT SZEGEDI VÁLLALKOZÓ INVITÁLTA SZEGEDRE A KISFIÚT ÉS CSALÁDJÁT, TELJESEN INGYEN

Mint ahogyan arról tegnap beszámoltunk, egy közismert szegedi vállalkozó, Jakab Gusztáv tett egy nagyvonalú, szívmelengető felajánlást a kisfiúnak és családjának: felajánlott a nekik egy hosszú hétvégét Szegeden, szállással és teljes ellátással, teljesen ingyen. Még ennél is jobb hír, hogy a dolog igen hamar célba ért, ugyanis már tegnap elfogadta a lehetőséget az érintett család, akik július 29-én két napra városunkba érkeznek. Erről bővebben ebben a cikkben írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb