Kikapcs

Mutatjuk hogyan zajlik az Európai Népek Fesztiválja! Gyönyörű fotókat hoztunk Nektek a Móra-parkból! (fotó) (videó)

Szegeden mindig történik valami. Tényleg nem telik el úgy hétvége, hogy valamilyen kulturális eseményen ne érezzük jól magunkat. Idén nyáron is minden vasárnap a Móra-park színpompás forgataggá változik, ahol Európa kulturális értékeivel találkozhatsz.

Természetesen csodás képeket is hoztunk Nektek az Európai Népek Fesztiváljáról. A mai programban a Rozmarín Néptánc Együttes Szlovákiából, a Gent Egyetemi Fúvószenekar Belgiumból és a Cybinka-Grodzisk Gyermek Néptánc Együttes Lengyelországból lép fel.

Július 28-án Észtország, Litvánia és Lengyelország kulturális képviselői mutatkoznak be a Móra-park színpadán. Az est során a Saku Fúvószenekar, a Znad Merečanki Dal és Néptánc Együttes, valamint a Zespół Tańca Ludowego Perla Warmii varázsolja el a közönséget. Az eseményeken nemcsak a zenei és táncos produkciók, hanem Szeged csodálatos képei is hozzájárulnak az élményhez.

Augusztus folyamán még több különleges fellépő vár ránk. Az augusztus 4-i programban cseh és lengyel gyermek néptánc együttesek lépnek fel, míg augusztus 11-én cseh, lengyel és francia néptáncosok mutatják be tudásukat. A hónap záró rendezvényén, augusztus 25-én lengyel, bolgár és spanyol néptánc együttesek színesítik a Móra-park színpadát.

Az Európai Népek Fesztiválja nem csak a kultúra iránt érdeklődők számára kínál kiváló programokat, hanem minden látogatónak, aki szereti a zenét, a táncot és a közösségi élményeket. A Móra-park nem is olyan rég újult meg, sőt a szomszédban a Tóth Péter palota is már a városrész ékköve lett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb