Közélet

Magyar Péter lett a Tisza Párt elnöke

Új elnököt választott a Tisza Párt hétfőn. A legújabb pártvezető az eddigi alelnök és a párt egyszemélyes arca, Magyar Péter lett. Az alelnöki posztokat Tarr Zoltán európai parlamenti képviselő, valamint Radnai Márk, a párt operatív vezetője tölti be ezentúl, írta meg az Index.

A Tisza Párt tisztújító közgyűlése után Magyar Péter közösségi oldalán jelentette be, hogy a párt őt választotta meg elnökének, míg alelnök lett Tarr Zoltán – szintén európai parlamenti képviselő.

A korábbi elnöknek, Szabó Attilának – aki a továbbiakban tiszteletbeli alapító elnök lesz – és alelnöknek, Somodi Erzsébetnek Magyar Péter megköszönte az eddigi segítséget, valamint annak a sok ezer jelentkezőnek is köszönetet mondott, akik felvételüket kérték a pártba.

NOVEMBERBEN RENDKÍVÜLI TISZTÚJÍTÓ KONGRESSZUST TARTANAK

“A párt új alapszabályának és SZMSZ-ének elfogadása után, várhatóan novemberben, rendkívüli tisztújító kongresszust tartunk, amelyen megválasztjuk a párt új vezető testületének tagjait, figyelve arra, hogy a hölgyek egyenlő képviselettel rendelkezzenek minden poszton” – fejezte be posztját a Tisza Párt új elnöke.

A SZAVAZATOK CSAKNEM 30%-ÁT SZEREZTE MEG AZ EP VÁLASZTÁSON

Mint ismeretes, a Tisza Párt alig két hónapos kampányolása után a szavazatok csaknem 30 százalékát szerezte meg a június 9-i európai parlamenti választásokon, amivel 7 delegáltat küldhetett az EP-be, és rögtön kérvényezték is felvételüket az Európai Néppártba, az EP legnagyobb pártcsaládjába. A Fővárosi Közgyűlésbe emellett 10 delegáltat küldhet a párt, hiszen a fővárosi szavazáson is kiemelkedően szerepeltek, mindössze egyetlen jelölttel lemaradva a győztes Fidesz–KDNP mögött. 

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: index.hu/Magyar Péter FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb