KikapcsVideo365

Szeged egyik, ha nem a legszebb belvárosi udvarában jártunk! Mutatjuk mikor érdemes a program miatt Neked is megnézni! (videó)

A Szegedért Alapítvány nyári programjai ismét elhozzák a zenét és a művészetet a Wagner Udvarba. Június 27-től augusztus 21-ig különleges koncertek, kiállítások és gyermekprogramok várják az érdeklődőket. Székó Gábor kertszobrai és neves művészek előadásai garantálják, hogy ez a nyár is felejthetetlen lesz Szegeden.

A Szegedért Alapítvány nyári programnyitója egyben Székó Gábor “Kert a kertben” kiállításának a megnyitója is volt, ahol kollégánk Kiss Balázs Imre járt. A szobrászt az évtizedekkel ezelőtt megismert bonsai növények ihlették meg, melyek visszaköszönnek alkotásaiban. A kertszobrok augusztus 21-ig látogathatók a Wagner Udvar-ban, amely egy csendes zug a nyüzsgő belváros közepén, ahol különleges programok várják a látogatókat.

Július 9-én délután Trogmayer Éva, a “Frida és Gubanc” mesekönyv írója játékos foglalkozással várta a gyerekeket. Két nappal később, július 11-én, Blaho Attila zongoraművész és zeneszerző koncertjén vehettek részt az érdeklődők, ahol Vajda Júlia, Tabatabai Nejad Flóra, Altorjay Tamás és Iski Roland is közreműködött. Július 17-én a SZTE Bartók Béla Művészeti Kar gitár szakos hallgatói adtak koncertet, ahova be is kukucskáltunk.  

A Szegedért Alapítvány immár nyolc éve szervez ingyenes nyári programokat, hogy megköszönje a szegediek támogatását. Legközelebbi rendezvényük július 25-én lesz, ahol Klebniczky György zongoraművész, zeneszerző lép fel.

Németh István, a szervezet titkára szerint a városban élő művészek támogatása kulcsfontosságú a helyi kulturális életben. A Wagner Udvar különleges helyszíne nemcsak a helyieknek, de a turistáknak is maradandó élményt nyújt. Az udvar középkori hangulata és a művészek által teremtett varázslat egyedülálló atmoszférát biztosít. A szobrok és bonsai növények különleges egyvelege pedig még a legkisebb látogatók fantáziáját is megragadja.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb