Kikapcs

A következő megálló: T-Rex! – mosolygós gyermekarcok között pöfögtünk végig az ásotthalmi Dínópark vadonatúj kisvasútján

Szinte pontosan két éve, hogy megnyitotta kapuit a festői Gárgyán-fenyőerdő mellett az ásotthalmi Dínópark, mintegy 6000 négyzetméteren, a Csongrád-Csanád vármegyei gyerkőcök legnagyobb örömére. Az ásotthalmi, mini Jurassic Parkot egy szuper kedves házaspár üzemelteti, melynek hölgy tagja, Nyerges Anett avatott be bennünket a legújabb újdonságukba: egy kisvasút készült náluk, amivel a legkisebbek beutazhatják szinte a teljes parkot.

  • T-rex
  • Velociraptor
  • Sztegoszaurusz

Csak egy pár dinoszaurusz, amit élethű nagyságban lehet megtekinteni Szegedtől alig fél órányira, az ásotthalmi Dínóparkban. A dinók ráadásul mozognak, hangot is adnak, de még olyan is előfordult korábban, hogy fészket találtak valamelyik szájában. Bántani persze nem bántanak senkit és semmit, inkább csak a csillogó szemű gyermekeket nyűgözik le a Jura-kori pihenőparkban. Tudjuk, hogy ez már önmagában a tökéletes családi programnak hangzik, Anettel viszont a legutóbbi újdonságukról beszélgettünk, ugyanis elkészült a Dínópark vadonatúj kisvasútja, amin a gyerkőcök beutazhatják a parkot, megcsodálva közben a hatalmas állatokat.

NEM CSAK A DINOSZAURUSZOKRÓL SZÓL A PARK

Mint Anettől megtudtuk, hatalmas a pörgés mostanság Ásotthalom kis ékszerdobozában, a nyár közeledtével rengeteg osztálykirándulást szerveztek hozzájuk, de megfordulnak náluk óvodás csoportok is. A gigantikus dinók mellett vannak valódi, élő és mozgó állataik, nemrégiben például kismókusok születtek a Dínóparkban, de vannak még teknősök, tengerimalacok és még sok-sok kisállat is, amelyek nagy részét még meg is simogathatják a legkisebbek. A vadonatúj kisvasút csak az egyik újdonság, mint Anettől megtudtuk, az elmúlt hetek pokoli hősége miatt most egy újabb pazar ajánlattal rukkoltak elő:

Ha ellátogatsz az ásotthalmi Dínóparkba, kedvezményes jegyeket vásárolhatsz az onnan nem messze lévő strandra! Kell ennél jobb családi program?

A vadonatúj kisvasútat mi is megnéztük magunknak, fel is ültünk rá, az ott látott, őszinte gyermekmosolyoktól pedig már-már elolvadtunk. Az élményt és a beszélgetésünket Nyerges Anettel, a következő Szeged365 videóan is mutatjuk:

Amennyiben ellátogatnál Csongrád-Csanád Vármegye és a régió egyetlen dínóparkjába, ezeket kell tudnod: szerdától vasárnapig várják a látogatókat, a Gárgyán-erdő mellett. Ásotthalomra beérve óriási táblák navigálják az autósokat a megfelelő irányba, ha busszal érkezünk, akkor pedig az erdei pihenő elnevezésű megállónál kell leszállni és egy óriás dínós táblát követve 200 m múlva már ott is vagyunk a park kapujában.

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb