Kikapcs

Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje musical az Újszegedi Szabadtéri Színpadon! Programajánló! (videó)

Elbűvölő musical Szegeden! Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje című musical a Szegedi Szabadtéri Játékok Újszegedi Színpadán lesz látható. A történet Árpád-házi Szent Erzsébet életét mutatja be, akinek szívében egy csodálatos titok rejlik. A lenyűgöző előadásban Györfi Anna és Békefi Viktória alakítják Erzsébetet, a zenéért Szikora Róbert felel. Ismerd meg ezt a különleges történetet és készülj a varázslatos színházi élményre!

Szombaton különleges bemutatóra készül Szeged, hiszen az idei Szabadtéri Játékok keretében az Újszegedi Szabadtéri Színpadon láthatjuk Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje című musicalt. A történet és a látványos előadás ígéretesnek tűnik, és biztosan elvarázsolja majd a közönséget.

A musical középpontjában Árpád-házi Szent Erzsébet áll, akinek születését a csillagokból jövendölték. II. András király gyermekeként Erzsébetet hatalmi érdekek szakították el családjától, és a türingiai őrgróf fiának jegyesévé vált. Tragédiák sorát élte át, mégis megőrizte életörömét és szeretetét, így már életében szentként emlegették. Erzsébet története több mint egy szent életrajza: emberi gyarlóságokkal és a lélek önzetlen nagyságával szembesülünk, miközben megelevenedik a XIII. századi Magyarország és a türingiai Wartburg várának világa.

A musical rendezője Cseke Péter, zeneszerzője Szikora Róbert, dalszövegeit Lezsák Sándor írta, és a produkciót Pataki András producer álmodta színpadra. A szereplők között olyan neves színészeket láthatunk, mint Györfi Anna és Békefi Viktória Erzsébet szerepében, Vastag Tamás és Pesák Ádám Lajosként, valamint Buch Tibor és Dolhai Attila Walter lovagként. A színészi gárda minden tagja kiemelkedő teljesítményt nyújt, garantálva a felejthetetlen színházi élményt.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpad a Szegedi Szabadtéri Játékok egyik különleges helyszíne, ahol a természet közelsége és a szabadtéri atmoszféra különleges élményt nyújt a nézőknek. A színpad egyedi kialakítása és a környező zöldterület varázslatos hátteret biztosít az előadásoknak, így a nézők valóban egy időutazás részesei lehetnek.

Az előadás során a nézők megtapasztalhatják Erzsébet küzdelmeit anyósa ármánykodása, szeretett férjének távolléte, járványok és szegénység ellenére. Erzsébet jósága és hite inspirációt nyújtott a későbbi IV. Béla királynak is, hogy újjáépítse az országot a tatárjárás után. Ez az előadás egy lélekemelő időutazás, amely közelebb hozza a nézők számára Árpád-házi Szent Erzsébet életét és korát.

Tarts velünk szombaton az Újszegedi Szabadtéri Színpadon, és ismerd meg a világ legismertebb magyar szentjének életét és korát! Ne hagyd ki ezt a látványos és lélekemelő előadást, amely garantáltan elvarázsol mindenkit!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb