Sport

Minden Kékek szurkolónak hevesebben dobog majd a szíve: szombaton a keretben a Pick Szeged játékosaival a férfi kézilabdában is megkezdődik a küzdelem az olimpián

Szombaton férfi kézilabdában is megkezdődik a küzdelem a párizsi olimpián. A magyar válogatott 11 órakor a Juan Carlos Pastor által irányított Egyiptommal mérkőzik, tudatta az OTP Bank – Pick Szeged.

Valójában már szerdán a férfi futballmeccsekkel megkezdődött a párizsi nyári olimpia. A mínusz első napon pedig már a női kézilabda-válogatottak is pályára léptek, köztük a magyar női együttes is. A mieink hiába küzdöttek nagyot a címvédő francia nemzeti együttes ellen, végül a gallok 31–28-ra nyertek. Folytatás vasárnap 9 órakor a spanyolokat legyőző Brazília ellen.

SZOMBATON START

A férfiak bemutatkozására sem kell már sokat várni. A péntek esti ünnepélyes megnyitó után szombaton elstartol a férfi kézilabdázók küzdelme. Az OTP Bank-Pick Szeged két játékosa is bemutatkozik az első meccsen, hiszen spanyol–szlovén rangadót rendeznek majd. A hispánoknál Imanol Garciandia, míg az ellenfélnél Borut Mackovsek képviseli a szegedi klubot.

BÁNHIDI BENCE ÉS BODÓ RICHÁRD A KERETBEN, MIKLER ROLAND TARTALÉK

A második meccsen biztos, hogy a #kékek szurkolóknak hevesebben dobog majd a szíve, hiszen pályára lép a magyar válogatott. Egyelőre az biztos, hogy Bánhidi Bence és Bodó Richárd a keretben szerepel, míg kapusunk, Mikler Roland csak tartalék, de ez akár meg is változhat. A meccs különlegessége, hogy az Afrika-bajnok Egyiptom szövetségi kapitánya az a Juan Carlos Pastor, aki minden idők legeredményesebb szegedi edzője.

Délután Mario Sostaric és Marin Jelinic is lejátssza az első meccsét Párizsban, a horvátok ellenfele Japán lesz. 19 órakor csapatunk vezetőedzője, a svéd nemzeti alakulat másodedzője, Michael Appelgren, valamint a szegedi klub új szerzeménye, a kapus Tobias Thulin következik. A skandinávok a németek ellen nyitják az ötkarikás játékokat.

ÍGY NÉZ KI A SZOMBATI PROGRAM

  • 9 óra: Spanyolország (Imanol Garciandia)–Szlovénia (Borut Mackovsek)
  • 11 óra: Magyarország (Bánhidi Bence, Bodó Richárd)–Egyiptom
  • 14 óra: Horvátország (Mario Sostaric, Marin Jelinic)–Japán
  • 19 óra: Svédország (Tobias Thulin)–Németország

PÁDÁR NIKINEK IS SZURKOLHATUNK MÁR SZOMBATON

Alig startol el a párizsi olimpia, mi már izgulhatunk is az egyik szegedi bajnokunkért! Szombaton Pádár Nikolett, a HAÁSZ SZUE versenyzője, a 2022-es Legszegedibb Sportolója számára már kezdődik is az olimpia, tudatta közösségi oldalán a Szegedi Úszó Egylet.  

MUTATJUK A SZEGEDI BAJNOKOKAT, AKIKÉRT SZURKOLHATUNK

Július 26-án, pénteken a hivatalos megnyitóval veszi kezdetét a XXXIII. nyári olimpia a szerelem fővárosában, Párizsban. A világ legnagyobb sporteseményén 21 sportág 180 magyar sportolója (93 férfi és 87 nő) vesz részt, -tudatta a Magyar Olimpiai Bizottság-, akiknek mind-mind nagyon szurkolunk. Különösen szétvet bennünket a büszkeség, mert Szegedről is népes számmal érdemelték ki sportolóink a részvételt az ötkarikás játékokon, így izgalmas egy időszak elé nézünk az elkövetkezendő hetekben. Kisokosunkban összeszedtük nektek a szegedi indulókat, akikért le fogjuk rágni a körmünket izgalmunkban a televíziók előtt.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotó: pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb