Mindenmás

Napi pakk: szépen melegszik vissza az idő Szegeden, a hivatalos megnyitóval startol ma a nyári olimpia Párizsban

Nagy nap ez a mai, kezdhetünk szurkolni a szegedi bajnokoknak! Ma ugyanis a hivatalos megnyitóval elstartol a nyári olimpia Párizsban! Mindeközben Szegeden sem fogunk unatkozni, a Kárpátia Filmszínház a legkisebbeket várja filmvetítésre, a Lapos Beach pedig óriáskivetítőn közvetíti az olimpia eseményeit! A legjobb pedig, hogy mindehhez kellemesen meleg időnk lesz városunkban, még nem fog ma kínozni bennünket a kánikula. Szurkolásra fel, meghoztuk a Napi pakkot minden hasznos infóval a reggeli kávéd mellé!

A Napi Pakk támogatója a Napfény Műterem Déli Ajánlata!

NÉVNAPOSOK, MICK JAGGER, SANDRA BULLOCK

Boldog névnapot Nektek,

  • Anna, 
  • Anikó,
  • Mózes,
  • Anita, Anett, Taddeus, Berill, Nina!

Izgalmas évfordulók, születésnapok köthetőek a mai naphoz:

  • 149 éve született Dr. Carl Gustav Jung svájci orvos, pszichiáter, az analitikus lélektan megteremtője.
  • 75 éve született Roger Taylor, a Queen együttes dobosa, zeneszerzője és vokalistája.
  • 60 éve született Sandra Bullock, Oscar-díjas és Golden Globe-díjas amerikai színésznő (Féktelenül, Aludj csak, én álmodom).
  • 57 éve született Jason Statham brit színész, producer, harcművész, visszavonult műugró (A szállító).
  • 81 éve született Mick Jagger, angol rockzenész, a Rolling Stones énekese.
  • 65 éve született Kevin Spacey amerikai színész (Közönséges bűnözők, Hetedik, Amerikai szépség).

KELLEMES, MELEG NAPUNK LESZ MA SZEGEDEN

Pénteken túlnyomóan napos idő várható, az időként megjelenő felhőkből számottevő csapadék sehol sem várható, így nem kell esőtől tartanunk Szegeden. Az északi-északnyugati szél még élénk lehet. A friss hajnali órákat követően délután 27-32 fokot mutathatnak a hőmérők.

SMASHED BURGER, AZ EGYIK LEGNÉPSZERŰBB VÁLASZTÁS A NAPFÉNY MŰTEREMBEN

A Smashed Burger a Napfény Műterem egyik legnépszerűbb déli ajánlata. A pikáns öntettel, grillezett hagymával és sertés-marha húspogácsával készült burger cheddar sajttal és fűszeres steak burgonyával kerül az asztalra. A hűvös, klimatizált étteremben elfogyasztva egy limonádéval is megajándékozunk, ha helyben eszel! A Napfény Műtermet Szegeden a Széchenyi tér 2/a szám alatt találod, Szeged gyönyörű belvárosában. Telefonon itt tudsz előrendelni 10:00 órától: 0630/952-6500. Fontos: ha helyben fogyasztod el, akkor klimatizált exkluzív teremben teheted meg, sőt még egy limonádéra is meghívnak Téged. Jó étvágyat kíván a Szeged365!

MA STARTOL A PÁRIZSI OLIMPIA

Július 26-án, pénteken a hivatalos megnyitóval veszi kezdetét a XXXIII. nyári olimpia a szerelem fővárosában, Párizsban. A világ legnagyobb sporteseményén 21 sportág 180 magyar sportolója (93 férfi és 87 nő) vesz részt, -tudatta a Magyar Olimpiai Bizottság-, akiknek mind-mind nagyon szurkolunk. Különösen szétvet bennünket a büszkeség, mert Szegedről is népes számmal érdemelték ki sportolóink a részvételt az ötkarikás játékokon, így izgalmas egy időszak elé nézünk az elkövetkezendő hetekben. Kisokosunkban összeszedtük nektek a szegedi indulókat, akikért le fogjuk rágni a körmünket izgalmunkban a televíziók előtt.

FORGALOMKORLÁTOZÁS A BRÜSSZELI KÖRÚTON

2024. július 25. és várhatóan augusztus 2. között aknafedlapok tervezett cseréjére kerül sor a Brüsszeli körút páros oldalán a Csongrádi sugárút és a József Attila sugárút közötti szakaszon – közölte szerkesztőségünkkel csütörtökön a Szegedi Vízmű.

SHAUN A BÁRÁNY A KÁRPÁTIA FILMSZÍNHÁZBAN

Kárpátia Filmszínház idén nyáron is különleges MATINÉ vetítésekkel várja a gyerekeket és szüleiket! A klimatizált termekben a kicsik kedvenc meséit nézhetik, miközben a szülők is pihenhetnek a hűs környezetben. Pénteken Shaun a bárány bűvöli el a kicsiket a vetítőn.

A LAPOS BEACH-EN NYOMON KÖVETHETED AZ OLIMPIÁT

A foci EB-nek már vége, azonban a sport továbbra is a középpontban lesz a Lapos Beach-en csakúgy, mint ahogyan az óriási, 12 négyzetméteres LED faluk is. Péntektől hivatalosan is elstartol a párizsi olimpia, amit élőben követhetsz Szeged tengerpartján, mielőtt ismét a focié lesz a főszerep, azonban augusztusban már virtuális formában.

DOLGOZNAK A KÖRUTAKON ÉS A BUDAPESTI ÚTON

Július 22-től, hétfőtől munkálatok veszik kezdetüket a Brüsszeli körúton: 25 aknafedlapot és egy víznyelőt cserélnek ki a szakemberek. A munkálatok alatt érdemes fokozott figyelemmel vezetniük az arra közlekedőknek. Mindezek mellett a Budapesti úton is zajlik a munka, itt a Szegedi Vízmű Zrt. vízvezeték-építési munkákat végez, míg a Rókusi körúton aszfaltozás és szegélykőcsere zajlik.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb