KikapcsVideo365

Matiné vetítések gyerekeknek a Kárpátia Filmszínházban! A klimatizált moziteremben Szarka Valtert kérdeztük a filmekről (videó)

A Kárpátia Filmszínház idén nyáron is különleges MATINÉ vetítésekkel várja a gyerekeket és szüleiket! A klimatizált termekben a kicsik kedvenc meséit nézhetik, miközben a szülők is pihenhetnek a hűs környezetben. Mutatjuk hol és milyen vetítésekre tudsz helyez foglalni, vagy akár megvenni a jegyed. Szarka Valter a Kárpátia Filmszínház kulturális munkatársa a moziban fogadott bennünket.

Képzeld el, ahogy a gyermekeid izgatottan ülnek a klimatizált moziteremben, a kedvenc meséik életre kelnek a vásznon, miközben te nyugodtan hátradőlhetsz és élvezheted a hűvös, nyugodt környezetet. Ez a varázslatos élmény vár rátok a Kárpátia Filmszínház nyári matiné vetítésein! Július 12-től minden héten újabb mesék csalogatnak be a moziba, hogy a gyerekek és a szülők együtt élhessék át a mozi varázsát. Nézd meg videónkat, ahol Szarka Valterral, a Kárpátia Filmszínház kulturális projektmenedzserével beszélgettünk a programok részleteiről és a különleges élményekről!

Érdemes rákattintani a www.karpatiafilmszinhaz.hu oldalra, itt láthatjátok, hogy július 12-én indul a varázslatos kaland a Macskafogóval, majd a János Vitéz, Az erdő kapitánya, a Jégvarázs, Shaun a bárány és a Szenilla nyomában folytatja a sort. Az előadások tökéletes időpontokban kezdődnek, hogy könnyedén beilleszthesd a nyári programok közé. A jegyárak is barátiak: diák- vagy nyugdíjas igazolvánnyal mindössze 1000 Ft, a teljes árú jegy pedig csak 1500 Ft. Ezzel az árral a nagyobb mozikhoz képest töredék áron élvezhetitek a legjobb meséket, ráadásul magas minőségben!

Hogy a moziélmény még teljesebb legyen, a büfé széles kínálattal vár titeket: popcorn, nachos, édességek és frissítők minden mennyiségben! A Kárpátia Filmszínház célja, hogy minden gyerek és szülő felejthetetlen élményekkel gazdagodjon, és egy kis időre elfeledje a mindennapok gondjait. 

Tudtad, hogy a mozi látogatásának története több mint száz évre nyúlik vissza? A magyar film/mozi története 1896-ban vette kezdetét: a Lumière testvérek filmjeit 1896. május 10-én vetítették a Royal Szálló kávéházában. Sziklai Arnold és Zsigmond 1896 júniusában az Andrássy út 41. szám alatt megnyitották az első magyar filmszínházat, az Ikonográfot, ahol francia gépeken Lumièrefilmeket vetítettek a közönségnek. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb