Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: beindul a hétvége, lesz Lótusznapok a Füvészkertben, izgalmas este a Vadasparkban, startoló Thealter Fesztivál és dedikálás is a REÖK Kézműves Cukrászdában

Na most aztán tényleg beindul a pörgés Szegeden! Programok lesznek hegyén-hátán a következő napokban. Mutatunk is párat rögtön:

  • indul a Lótusznapok a Füvészkertben,
  • ahogy a Thealter Fesztivál,
  • de lesz Strandok éjszakája,
  • dedikálás a REÖK Kézműves Cukrászdában,
  • és esti programok a Szegedi Vadasparkban!

Meghoztuk az összes hétvégi programot, itt a Szeged365 Kikapcs!

CSODÁS HANGULAT, A LÓTUSZOK ÖLELÉSÉBEN

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató programok, tánc-, jóga-, és harcművészeti bemutatók várják a látogatókat a hétvégén a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) füvészkertjében.

INDÉN IS LESZ STRANDOK ÉJSZAKÁJA

15. alkalommal rendezik meg a hazai fürdők a Strandok éjszakáját. Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke elmondta, szombaton a termálfürdők, gyógyfürdők, strandok és aquaparkok meghosszabbított nyitvatartással, egyes esetekben kedvezményekkel várják a vendégeket. Szegeden zenével és tűzijátékkal fűszerezve csobbanhatnak a medencébe a vízimádók

DEDIKÁLÁS A REÖK KÉZMŰVES CUKRÁSZDÁBAN

Igazán különleges alkalom vár a hétvégén Sylvester Lévay és Michael Kunze világhírű musicalének rajongóira, ami pénteken debütál a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri színpadán. Dedikálást tart ugyanis a Rebecca csapata szombaton. A Szegedi Szabadtéri Játékok új bemutatójának szereplői a REÖK Kézműves Cukrászda teraszán várják július 27. szombaton 17.30 órakor a rajongókat.

ÚJ KIÁLLÍTÁS A KISS KUNSZT GALÉRIÁBAN

Balla Attila festőművész alkotásaiból nyílik Mitikus ösvények címmel kiállítás szombaton a szegedi Kiss Kunszt Galériában. Balla negyedszázada telepedett le Csongrád-Bokroson, egy egykori tanyasi iskola épületében kialakított műteremházban él elvonultan. Évek óta itt készíti impulzív, gesztusos, nagyméretű festményeit. Szavai szerint, amikor fest, a képzőművészet olyan eszközeivel dolgozik, mint a harmónia, az esztétika, az arány, az egyensúly. Ezeket foglalja transzcendens egységbe, de nem konstruálja meg előre a képet. 

IZGALMAS ESTE A VADASPARKBAN

Különleges esti programokkal várják szombaton a Szegedi Vadasparkban a látogatókat – tájékoztatott szerdán Veprik Róbert igazgató. Mint megtudtuk, a Szegedi Vadaspark legnépszerűbb nyári programja az esti állatkerti túra. Szürkület idején és napnyugta után sejtelmesebb, misztikusabb az erdő, ahol számos kifutóban még este is kinn tartózkodnak az állatok.

JÖHETNEK A POFONOK

Napsütés, Szeged, balegyenes, jobb horog – július 27-28-án, Szegeden hatalmas pofonoktól lesz hangos az Árpád tér, ahol elstartol a Fesztivál Kupa Nemzetközi Ökölvívó Torna a Boxvilág Ökölvívóképző SE szervezésében.

KELLEMES ZENE A MUZSIKÁLÓ UDVARBAN

Elkezdődött a Muzsikáló Udvar címet viselő igényes szórakozást kínáló programsorozat a szegedi városháza egyedi hangulatú udvarán. A Solis Consort 2019-ben alakult azzal a céllal, hogy korhű módon, eredeti hangszerekkel és énektechnikával szólaltassák meg a barokk és reneszánsz műveket. Szombaton “Amiről csak a csillagok tudnak” című estjükön Rupáner Ágnes tolmácsolásában versek és olyan zeneművek – mások mellett Monteverdi, Vivaldi és Purcell szerzeményei – hangzanak el, melyek témájukban és hangvételükben is az estéhez, éjszakához kapcsolódnak.

INDUL A THEALTER FESZTIVÁL SZEGEDEN

A jól ismert fellépők mellett új formációkkal, fiatalokból szerveződő csapatokkal is találkozhat a közönség a Thealter független színházi fesztiválon, amely július 27-én kezdődik Szegeden.

A LAPOSRA KÖLTÖZIK PÁRIZS

A foci EB-nek már vége, azonban a sport továbbra is a középpontban lesz a Lapos Beach-en csakúgy, mint ahogyan az óriási, 12 négyzetméteres LED faluk is. Péntektől hivatalosan is elstartol a párizsi olimpia, amit élőben követhetsz Szeged tengerpartján, mielőtt ismét a focié lesz a főszerep, azonban augusztusban már virtuális formában.

NYÁR, HÉTVÉGE ÉS A HUNGI

Az éjszakai pörgés szerelmeseinek is kedvez a hétvége, hiszen:

  • pénteken Flirty Friday Fiesta parti lesz a Hungiban,
  • szombaton pedig először Dj Corvin szórakoztat bennünket, majd 23 órától Summer Party feelingben lehet pörögni a Stefánián.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

MOZIZGATÁS A KÁRPÁTIA FILMSZÍNHÁZBAN

Ismét aranyos meséket tűzött műsorra a Kárpátia Filmszínház Szegeden. Mutatjuk a hétvégi repertoárt:

  • pénteken a Shaun, a bárány című animációs mesét láthatjuk,
  • szombaton pedig a Szenilla nyomában mesét vetítik a gyerekeknek, mind a kettőt 14 órától.

KINA ÉS YUK – KÉT SARKIRÓKA KALANDJA A BELVÁROSI MOZIBAN

Sosem elég a cukiságból, így ha nem csak Szenillával és Shaunnal töltenéd a hétvégét, akkor akár megsasolhatod Kina & Yuk, a két sarki róka történetét is. Így írnak róla: az Északi-sark a hó és jég országa, ahol az élet mindennap túlélés. Itt él Kina és Yuk, két bátor sarki róka, akik hamarosan szülők lesznek. Az északi-sarki telek azonban már nem olyanok, mint régen, a globális felmelegedés mindenki számára új kihívásokat tartogat. Yuk elmegy vadászni, ám egy sodródó jégtáblán csapdába esik. A magára maradt Kinának nincs más választása, mint ismeretlen területekre merészkedni, még az emberek közé is. Már csak néhány nap van hátra a kicsik születéséig, a visszaszámlálás elkezdődött. Vajon sikerül-e a szülőknek még a kölykeik születése előtt egymásra találniuk? Ez a vadonban játszódó kaland a szerelem, a remény, a barátság és a kitartás meséje. Kina és Yuk meglepetésekkel és természeti csodákkal teli utazásra hívja a nézőt, akikkel egy életre szóló élmény részesei lehetünk.

DEADPOOL & ROZSOMÁK A CINEMA CITYBEN

A Marvel Studios bemutatja eddigi legnagyobb baklövését — a Deadpool & Rozsomákot. A kedveszegett Wade Wilson számára a polgári élet kész kínlódás. Az erkölcsileg rugalmas zsoldos gyúnyáját végleg szögre akasztotta, amikor azonban világát a megsemmisülés fenyegeti, vonakodva bár, de ismét magára ölti jelmezét és még vonakvóbb… vonakodóbb? Vonatkotróbb? Meg kell győznie a vonakodó Rozsomákot, hogy… Ez egy szar. A szinopszisok totál gagyik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb