Sport

Büszkeségeink: mindhárom színű éremből hoztak haza az SZTE hallgatói az Európai Egyetemi Játékokról

Idén 40 ország 400 egyeteméről, több mint 5000 hallgató vett részt a kétévente megrendezendő multisport eseményen, az Európai Egyetemi Játékokon. A házigazda Magyarország volt, a sporteseményeknek Debrecen és Miskolc adott otthont. A versenyről az SZTE hallgatói érmekkel tértek haza.

Mint az egyetemtől megtudtuk, az Európai Egyetemi Játékok a világ egyik legnagyobb egyetemi multisport rendezvénye, amelyen európai egyetemek sportolói mérik össze tudásukat felsőoktatási intézményeiket képviselve. A rendezvényt páros években rendezik meg olyan egyetemi városok, amelyek alkalmasak arra, hogy mind a 17 érintett sportág megmérettetéseit fogadni tudják mind infrastrukturális, mind egyéb szempontból.

22 FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNY KÉPVISELTE HAZÁNKAT, KÖZTÜK AZ SZTE

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (European University Sports Association/EUSA) 2018-ban döntött Debrecen és Miskolc mellett, így a két város karöltve adott otthont a VI. Európai Egyetemi Játékoknak (European Universities Games/EUG). Az idei eseményt a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a Debreceni Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel, valamint Debrecennel és Miskolccal közösen szervezte.

Az eseményen 22 felsőoktatási intézmény képviselte Magyarországot, köztük a két házigazda és a Szegedi Tudományegyetem is. Több mint 550 hazai sportoló indult mind a 17 sportágban, ezzel a legnagyobb delegációt alkotva.

Az SZTE hallgatóinak eredményei:

  • Gera Zorka – KickBox/K1 női-65 kategóriában aranyérmet nyert.
  • Karácsondi Réka – KickBox/Point Fighting női-55 kategóriában ezüstérmet szerzett.
  • Karácsondi Réka – KickBox/Light női-55 kategóriában bronzérmet szerzett.
  • Török Dóra Melinda – KickBox/Point Fighting +65 kg-ban nyert bronzérmet.

SOKAT TANULT A VERSENY ALATT AZ SZTE HALLGATÓJA

“Az idei EUSA Egyetemi Játékoknak Debrecen és Miskolc adott otthont. A mi sportágunk, a kick-box Miskolcon kapott helyet. A szervezés nagyon színvonalas volt mind a verseny, mind pedig a különféle programok tekintetében. Pénteken kick-lighttal kezdtem, ahol egy bronzéremmel zártam, majd szombaton point-fightingban ezüstérmet szereztem. A kick-light nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de a kezdeti csalódottságot már felváltotta ismét a motiváció a további fejlődésre. Sokat tanultam a verseny alatt, és összességében egy nagyon jó társaság részese voltam, ahol rengeteg bátorítást kaptam” – mondta el Karácsondi Réka, az SZTE JGYPK gyógypedagógia szakos hallgatója.

CSALÁDIAS VOLT A LÉGKÖR

“A verseny jó hangulatú, barátságos, családias légkörben zajlott, a szervezők segítőkészek voltak mindig. A bíráskodás a számunkra megszokott WAKO versenyek színvonalát hozta, korrektek voltak a bírók. Az SZTE hallgatói, a versenyzőink ügyes harcosok, képzettek és tapasztaltak, ami az eredményekben is megmutatkozott. Zorka nagyon ügyesen, magas színvonalúan oldotta meg az elődöntőt, majd később a döntőt, aminek az eredménye egy aranyérem lett. Dorka nagyon képzett, tapasztalt ellenfelet kapott, akivel ki-ki meccset játszott, de szépen lassan, taktikusan, okosan fölé tudott kerekedni. Egy sajnálatos sérülés miatt fel kellett adnunk a mérkőzést, aminek eredménye így egy bronzérem lett. Réka két szabályrendszerben indult. Az első a Light volt, ahol egy kellemetlen ellenfelet kapott, aki ellen kemény küzdelem árán, de alul maradt, így bronzérmes lett. A másik szabályrendszer a Point Fighting volt, ahol egy többszörös Európa-kupa győztessel döntőzött és szintén nem adta magát könnyen, ez most egy ezüstéremre volt elég. Összességében a csapat nagyon jól szerepelt, a lányok szépen helytálltak és mindent megtettek a győzelmekért. Így 4 éremmel távoztunk, bár ez lehetett volna akár több is” – mondta el Vida Ádám, az SZTE csapatvezetője.

Szívből gratulálunk a szegedi hallgatóknak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb