Kikapcs

Dr. Kovács Dénes: a rendezvény legfontosabb üzenete, hogy fontosak vagyunk egymásnak – a Reménysugár Alapítványnak is segíthetsz a Continental Futófesztiválon

Szeptember legelső napján ismét felkapja a futócipőjét Szeged apraja-nagyja, ugyanis érkezik a 2024-es Continental Futófesztivál. A nagyszabású esemény nem lenne az igazi, ha nem egy igazán nemes célért futhatnának a szegediek, így idén is száz százalékban jótékony célra fordítják a futójegyekből származó bevételt a szervezők, sőt, rögtön két szervezetett is támogatnak: az összeg felével az idén 30 éves Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatot támogatják, a bevétel fennmaradó része pedig a nagybeteg kisgyerekeknek a gyógyuláshoz erőt adó Reménysugár – a daganatos gyermekbetegekért alapítványhoz kerül majd. A két szegediekért dolgozó szervezet közül most elsőként a Reménysugár Alapítvány tevékenységét mutatjuk be, s azt, mit jelent számukra a szegediek támogatása, melynek kuratóriumi elnökével, Dr. Kovács Dénessel beszélgettünk.

CÉLJUK, HOGY A KEZELÉSEK ALATT MINÉL JOBB KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT GYÓGYULHASSON A GYERMEK

A Reménysugár Alapítvány 1996-ban alakult. Az Alapítványt azzal a céllal álmodták meg a szegedi gyermekonkológiai osztály munkatársai, hogy a jószándékú emberek összefogásával a szegedi gyermekklinikán belül olyan épületrész épüljön, amely lehetővé teszi, hogy a szülő, főként az édesanya is pihenni tudjon, ne egy széken vészelje át a több hónapig tartó kezelést. Mert egy kezelés, amely időtartamot a kis beteg szüleivel együtt a kórház falain belül tölt akár 9 hónapot is igénybe vehet.

KÖZÖSSÉGTEREMTŐ ALKALOM

Dr. Kovács Dénes elmondta, a Reménysugár Alapítványt úgy építették fel, hogy az egészségügyi dolgozók, a családok, ismerősök, barátok összefogásából alkossanak egy biztonsági hálót. Vannak olyan eszközök és beszerezni való tárgyak ugyanis, amelyek nincsenek benne az alapellátásban, de minőségileg sokat tesznek hozzá mind a gyógyításhoz, mind ahhoz, hogy egyre jobb körülmények között gyógyulhassanak a kis betegek. „A futás egy nagyon jó kifejezője ezeknek az összefogásoknak. Ez egy találkozási pont, egy közösségteremtő alkalom is egyben, így nagyon fontos szerepet töltenek be a mi életünkben. Segítségével olyan körülményeket tudunk teremteni a klinikán, amely mind a szülőknek, mind a gyermekeknek a gyógyulást segíti“ – mondta el Dr. Kovács Dénes.

A FELSZERELTSÉGET ÉS A KÖRNYEZETET NEM SZABAD EGYÉRTELMŰNEK VENNI

Hozzátette, a felajánlott összeg nagyságától függ, hogy mire fordítják majd a Continental Futófesztiválból érkezett felajánlásokat, de az biztos, hogy olyan egészségügyi eszközöket szereznek be, amelyek megkönnyítik mind a nővérek, mind az orvosok mindennapos munkáját. „Amikor az adományok helyét keressük mindig azt nézzük, hogy mi az az optimális lehetőség, amelllyel a kis betegeink életét jobbá tehetjük“ – árulta el az orvos, hiszen azt tudnia kell mindenkinek, hogy azt a felszereltséget és környezetet amiben a betegek gyógyulnak nem szabad egyértelműnek venni. A gyógyuláshoz vezető úton a megfelelő körülmények kialakítása döntő szerepet játszik, s ezért nagyon fontos egy ilyen rendezvény életre hívása, mint a Continental Futófesztivál.

A JÓ DOLGOKÉRT MEG KELL KÜZDENI

„Ennek a legnagyobb üzenete, hogy mi fontosak vagyunk egymás számára. Ha beteg vagyok, ha egészséges vagyok, ha tehetős, vagy szegény vagyok, de mi fontosak vagyunk egymás számára. Ha ez az alapfeltétel kifejezésre jut, azt kell látnunk, hogy az életben semmi nem egyértelmű, sem az, hogy van barátság, sem az, hogy van szeretet, vagy éppen összefogás. Ezekért ugyanúgy meg kell küzdeni, mint ahogy a gyermeknek meg kell küzdenie az egészségéért“ – mondta el Dr. Kovács Dénes. Ez egy közös küzdelem, amelyben a szegediek már többször bebizonyították, minden tőlük telhető támogatással, tiszta szívvel részt vállalnak. „Ha ez az üzenet eljut a szegediekhez, ő bennük is előhoz olyan érzéseket, hogy vigyázzak a családomra, a páromra és a nehézsorsú emberekre. És ez a legnagyobb üzenete egy-egy ilyen eseménynek“.

„ENNÉL NAGYOBB KÖSZÖNET NINCSEN“

Mint a doktor elárulta, a közösség erejét bizonyítja, hogy a Reménysugár Alapítvány kis védencei szívébe és lelkébe is beköltözik a hála, és úgy gondolják, ha meggyógyulnak, ők is ehhez a támogató társadalomhoz szeretnének tartozni és visszaadni abból a sok jóból, amit a Reménysugár Alapítvány áldozatos munkájával ők is kaptak. „Ennél nagyobb köszönet nincsen“ – zárta gondolatait Dr. Kovács Dénes.

MÁR JEGYET IS VÁSÁROLHATSZ, AZ ESEMÉNYBEN PEDIG MINDEN INFÓT MEGTALÁLSZ

Ha te is szeretnél ennek az összefogásnak a részese lenni és hozzájárulni a beteg gyermekek gyógyulásához és szebb, boldogabb jövőjéhez, a teljes mértékben jótékonysági futójegyet IDE KATTINTVA tudod megváltani, a szeptemberi futófesztiválról pedig minden további információt IDE KATTINTVA, a hivatalos eseményben találsz.

MÁR MEGVAN A FUTÓFESZTIVÁL PONTOS ÚTVONALA IS

Lassan minden készen áll az idei Continentál Futófesztiválhoz, amely idén is egy nagyszabású közös bemelegítéssel indul. A futókat Kiss Virág, IFBB Pro fitnesz-testépítő mozgatja majd át a start előtt, miközben a Disco’s Hit és a Rádió 1 közismert arca, HAMVAI P.G. pörgeti a lemezeket a színpadon. A legsportosabb szegediek az idén három táv közül választhatnak, most pedig a pontos útvonalakra is fény derült.

A LEGKISEBBEK 500 FORINTOS, JELKÉPES JEGYET VÁLTHATNAK

Már egy hónap sincs hátra az idei Continental Futófesztiválig, most pedig az is kiderült, hogy a 14 év alattiakat a többi jegyárral ellentétben jelképes, mindössze 500 Ft-os összeg fejében várják a szervezők. A tavalyi évben ezernél is több szegedi nevezett be a három táv valamelyikére, szeptember legelső napján pedig pedig ismét érkezik a város egyik kedvenc nyári futófesztiválja.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb