Mindenmás

Fast & Furious, a 47-esen: 90 helyett 196-tal csapatta egy SUV sofőrje, rekord bírság lett belőle

Gyorshajtási rekordról számolt be kedd este a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság, akik egy 90 helyett 196 km/h sebességgel száguldozó SUV tulajából csináltak hírességet. Mint írták, a mutatvány 390.000 Ft-jába fog fájni a 47-esen száguldozó sofőrnek, bár az igazság az, hogy hamarosan még drágább móka lesz az ilyen mértékű gyorshajtás:

augusztus 16-tól 390 helyett már közel 470 ezer forint lesz a legmagasabb kiszabható közúti bírság összege.

A rendőrségi fotón annyi látszik, hogy az autó 196 km/h-val száguld, a rendőrségtől pedig azt is megtudtuk, hogy a “portré” a 47-esen készült. A rendőrség Facebook-oldalán kommentelők közül valaki azt is megjegyezte, hogy a Ford Explorer sofőrje “Szegeden sem aprózza” el a dolgokat.

AUGUSZTUS 16-TÓL MÁR KÖZEL 500 EZER FORINT LESZ UGYANEZ A “MUTATVÁNY”

A szegedi Vin Diesel “jól” időzített, a potom 390 ezres büntetés ugyanis 10 nap múlva már közel félmilliós tétel lett volna. Mint ma délután megírtuk, lényegesen megemelték a közlekedési bírságok összegét. A Magyar Közlönyben július 31-én tett bejelentés alapján augusztus 16-tól alsó hangon 50 ezer forintra bírságolják a gyorshajtást. Utoljára tavaly szeptemberben drágult a gyorshajtás, ami után a korábbi 30 ezer helyett 39 ezer forintról indult az objektív felelősség hatáskörébe sorolt sebességtúllépéssel járó bírság minimumösszege, ami mostantól 50 ezer forintra emelkedik.

A rendelet arról is szól, hogy a legnagyobb bírság a jelenlegi 390 ezerről 468 ezer forintra nő, tehát legközelebb már ennyibe fog kerülni a fenti mutatvány a fehér Explorer sofőrjének.

“Ha szerinted sem jó üzlet, akkor visszább a gázzal… hogy mindenki hazaérjen!” – zárta posztját a rendőrség, akik mostanában különösen aktívak Szegeden és környékén (az utóbbi hetekben legalább kétszer annyi Szeged365 olvasói tudósítást kapunk – néhol trükkösnek tűnő – traffipaxokról és szondáztatási akciókról, mint korábban).

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb