Sport

Jönnek az eredmények: a középfutamba evezte magát a Nádas, Tótka kajak páros, de középfutamos lett a Kopasz-Varga duó is

Előfutamában másodikként célba érve bejutott a középfutamba a szegedi Nádas Bence, Tótka Sándor férfi kajak páros 500 méteren, a párizsi olimpián. Négy előfutamot rendeztek, s az első kettő között kellett végezni ahhoz, hogy ki lehessen hagyni a reményfutamot. Őket követte a negyedik etapban a Kopasz-Varga duó, akik nem rajtoltak jól, de végül beevezték magukat a középfutamba.

Ebben a számban két magyar egység volt érdekelt, közülük elsőként, a négyből a második futamban lapátolt az ebben a számban világ- és Európa-bajnok Nádas Bence és a tokiói olimpián K-1 200-on aranyérmes Tótka Sándor.  

A LEGJOBBAN NÁDASÉK KAPTÁK EL A RAJTOT

A friss Eb-győztes magyar egység kapta el a legjobban a rajtot az öt hajót felvonultató mezőnyben, 250 méter után a németek álltak az élre, a magyarok kis különbséggel követték őket, a többi ellenfél pedig a hajrában fel is adta a küzdelmet. A K-2 500 méter középfutamára és a döntőjére pénteken kerül sor.

KOPASZ BÁLINTÉK IS TOVÁBBJUTOTTAK

Nádas Bence és Tótka Sándor után a Kopasz Bálint, Varga Ádám kajakos páros is biztosította helyét a középfutamban 500 méteren a párizsi olimpián. A frissen összeült második magyar egység a negyedik előfutamba került, az első két hely ért közvetlenül középfutamot. A délelőtt végére megváltozott a pályán uralkodó széljárás, élénk jobbos hátszél fújt. A tokiói olimpia 1000 méter egyes számának első és második helyezettje nem rajtolt jól, sőt, hátulról kellett feljebb kapaszkodnia, de aztán az utazó sebessége megfelelőnek bizonyult ahhoz, hogy a táv második felében a második helyen evezzen. A Tokióban, még 1000 méteren győztes Jean van der Westhuyzen, Tom Green ausztrál páros jelentős fölénnyel vezetett, míg a magyarokra megpróbált feljönni a cseh kettős, de a sorrend nem változott.

A női kenusok a reményfutamban folytatják:

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb