Mindenmás

Menő a Szegeden óriásgyárat építő BYD, már a GLS futárszolgálat is ilyen kocsikat vesz

A Szegeden óriásgyárat építő BYD járművét választotta a GLS Hungary. A futárszolgálat – amely az elektromos autókat üzleti tevékenységei során fogja használni – szerint azért esett a döntés a BYD Atto 3-ra, mert kiváló ár-érték arányt képvisel. A GLS-hez hasonlóan a magyar rendőrség és a K&H Bank gépparkállománya is BYD-modellekkel gyarapodott nemrégiben, de az Uberrel is megállapodást kötött a kínai vállalat – szúrta ki a Világgazdaság.

A konnektorról tölthető, tisztán elektromos és plug-in hybrid autók világelső gyártója, a Szegeden óriásgyárat építő BYD (Build Your Dreams) közleményben tudatta, hogy a GLS Hungary az Atto 3 típusú villanyos járművét választotta a fenntarthatósági programjának részeként. 

ÁTÁLLÍTANÁK A GÉPPARKOT ELEKTROMOSRA

A futárszolgálat jelenlegi flottája több mint 2000 furgonból és mintegy 100 vállalati kocsiból áll. Az e-autók aránya a teljes flottában már elérte a 15 százalékot. A GLS Hungary elkötelezett amellett, hogy gépparkját teljes egészében elektromosra állítsa át. Az új BYD Atto 3-akat üzleti tevékenységeik során fogják használni, tovább csökkentve az ökológiai lábnyomukat.

A középkategóriás Atto 3-at Yuan Plus néven kezdték el forgalmazni Kínában még 2022 első felében, Magyarországon jelenleg 14-15 millió forintos áron kapható. Sokan minőségi, modern dizájnja, crossover jellege miatt szeretik a kocsit, amely 7,3 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 kilométer per órás sebességre.

A GLS-hez hasonlóan a magyar rendőrség és a K&H Bank gépparkállománya is BYD-modellekkel gyarapodott nemrégiben, de az Uberrel is megállapodást kötött az ázsiai vállalat. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb