Szegedi Arcok

“Egy időzített bombán ülök” – rutinműtétnek indult, azóta állandó fájdalmakkal küzd Olvasónk, utolsó reményként a nyilvánossághoz fordult segítségért

Szinte kibírhatatlan fájdalmakkal küzd mindennap a jelenleg Sándorfalván élő Fekete Zoltán, miután három évvel ezelőtt Németországban egy rutinműtétnél fellépő műhiba miatt gyökeresen megváltozott az élete. Az addig életerős fiatal férfi, aki közel járt hozzá, hogy megvalósítsa álmát és búvároktató legyen, ma már alig mozdulhat ki otthonából, pelenkáznia kell magát és szörnyű fájdalmakkal éli a mindennapjait. A műtét, ami segítene rajta 6 millió forintba kerül. Zoltánnak ez az utolsó esélye, hogy reményt kapjon arra, hogy visszakapja régi életét. Történetét ő osztotta meg velünk.

EGY MŰHIBA TÖRTE KETTÉ ÁLMÁT

Zoltán 2014-ben költözött ki Németországba, hogy megvalósítsa gyerekkori álmait. Búvároktató szeretett volna lenni. A képzést el is kezdte, már túl volt több vizsgán is. A kint töltött első hét évben nem is volt semmilyen probléma, majd 2021-ben egy rutinműtét miatt fenekestől felfordult az élete. Akkor ugyanis egy aranyér-műtétre feküdt be a kórházba. “Amikor felébredtem, akkor közölték velem, hogy végbélsipollyal műtöttek, amit ráadásul egy tanulóra bíztak. Ennek az lett az eredménye, hogy a külső – és belső záróizmot olyan csúnyán megsértették, hogy a külső záróizmom 25%-a hiányzik, egy körülbelül 10 centis lyuk tátong rajtam” – kezdte kálváriáját Zoltán.

KÓRHÁZRÓL KÓRHÁZRA KÜLDÖZGETTÉK

Mint mondta, a műtétet követően két héttel már jelezte az orvosoknak, hogy úgy érzi, valami nem stimmel, ám azt a választ kapta, hogy szépen gyógyul, és nem látnak semmi olyat, ami aggodalomra adna okot. “Akkor kezdődött ez a rémálom. A műtétet követően egy évig erősen véreztem, emiatt el kellett kezdenem pelenkázni magamat, s akkor még mindig azt mondták, hogy minden rendben van” – idézte fel Zoltán. Közben kórházról kórházra küldték mindenhova vizsgálatokra: “minden zárójelentésre mást írtak, az egyikben azt írták, hogy ajánlott a korrekciós műtét, a másikban azt javasolták, egyek székletkeményítőt, a harmadikban azt mondták, kenegessem kenőccsel, a negyedikben, hogy menjek tornázni és még sorolhatnám”.

ITTHON ÚJABB FALAKBA ÜTKÖZÖTT

Ekkor döntött úgy Zoltán, hogy hazaköltözik Magyarországra, hátha itthon tudnak segíteni rajta. Ám újabb falakba ütközött. Az állami ellátásban két-hároméves várólista várna rá, hogy megműtsék, a magánklinikákon pedig azt mondták, 6 millió forint alatt nem vállalják a korrekciós műtétet. Mindeközben Zoltánt az állandó vérzés mellett olyan fájdalmak gyötrik, hogy volt, hogy el is ájult a kibírhatatlan kíntól. Mint mondta, nem tudja, hogyan bírna ki így újabb két-három évet.

“TELJESEN LEÉPÜLTEM MIND LELKILEG, MIND FIZIKAILAG”

Ráadásul ennél ijesztőbb híreket is közöltek vele az orvosok. Azt mondták, hogy Zoltán esetében mivel egy nyitott területről van szó, nagyon magas a fertőzésveszély, de az is félő, hogy elrákosodik. Ezért is lenne létfontosságú, hogy minél hamarabb sor kerülhessen a korrekciós műtétre. “Nem számítottam rá, hogy egy ártatlan műtétnek az lesz a következménye, hogy pelenkába kell, hogy éljek, meg, hogy ne merjek emberek közé menni. Teljesen leépültem mind lelkileg, mind fizikailag”.

NÉGYSZER KÜLDTÉK MŰTÉTRE, DE EGYSZER SEM KERÜLT RÁ SOR

Mint elárulta, a három év alatt 13 kórházban járt 47 alkalommal, ebből négy alkalommal küldték műtétre Regensburgba, mégsem került rá sor egyszer sem. Zoltán szerint ez két okból történhetett. “Ők is látták, hogy egy műhibával van dolguk, ezért három évig húzták az időt, mert három év után már nem lehet perelni a kórházat. A másik pedig, hogy egy ápoló a szemembe mondta, hogy itt nem szeretik a magyarokat, és javasolta, hogy vegyem fel a német állampolgárságot, akkor ugyanazt az ellátást kapnám mint a németek” – osztotta meg Zoltán tapasztalatait.

“EGY IDŐZÍTETT BOMBÁN ÜLÖK”

Hozzátette, a történtek az elmúlt három évben minden tartalékát felemésztették. 2021 óta körülbelül 40 ezer eurót, vagyis 15,5 millió forintot költött a különböző vizsgálatokra, kezelésekre, a németországi tolmácsra, az utazásokkal járó üzemanyagra, de a probléma továbbra sem oldódott meg. “Egy időzített bombán ülök, lehet, hogy egy hónap múlva, lehet, hogy egy év múlva fertőződik el, s onnantól kezdve még ennél is rosszabb lesz a helyzet” – mondta el.

AZ UTOLSÓ REMÉNY

Zoltán végső elkeseredésében fordul segítségért mindenkihez. Az élete a tét, amiből a műhiba így is elvett tőle három évet. Nagyon szeretne meggyógyulni, újra teljes életet élni, s nem azon rettegni, hogy mit hoz a holnap számára.

TE IS SEGÍTHETSZ

Ha szeretnél segíteni Zoltánon, az alábbi számlaszámra tudod támogatásod eljuttatni:

  • Otp bank
  • Göltlné Fekete Tünde
  • HU10 11771375 13060248 00000000
  • SWIFT KODE: OTPVHUHB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb